Måndagslyx

Idag har jag inte alls varit i form. Den där magkatarren de la merde har beslutat sig för att våldgästa min arma kropp, och sedan känner jag lite som att jag håller på att bli förkyld också. Såklart. Som att jag inte redan varit sjuk nog denna hösten? När jag kom till jobbet fick jag reda på att jag skulle vara gympalärare för dagen, vilket inte direkt är mitt starkaste ämne. En av lektionerna tvingade jag dem att titta på tre avsnitt Lilla Sportspegeln, och förstaklassarna fick leva rövare fritt i en timme. Det var ju trots allt måndag och då är det alltid lättare att bara göra det så enkelt för sig som möjligt. När jag gick från jobbet kände jag mig så himla tacksam över att få åka hem till min varma och mysiga lägenhet.

På tal om den så har jag min kära mor som tillfällig roomie fram tills på fredag eftersom att hennes lägenhet genomgår något slags arbete vilket innebär att avloppet är avstängt. Vi åt gårdagens rester bestående av fiskgryta med ris. Till dessert lyxade jag till det med att steka upp resten av pannkakssmeten som jag vispade ihop igår morse till frukost. Två blåbärspannkakor som serverades med banan, färska hallon och riven kokos. Vardagslyx ska man ta mig tusan unna sig på måndagar.

Mamma tyckte att vi skulle titta på Afterdark och Digiloo, Dobidoo eller vad det nu heter ikväll, men jag la in mitt veto och föreslog att vi skulle se en film i stället. Någon måtta får det vara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen