On a warmer Tuesday

Det är riktigt ruggigt väder idag så jag drömmer mig tillbaka till en tisdag för sisådär 6 månader sedan. Då var jag bosatt i Kapstaden och det var mitt i sommaren nere på södra delen av jordklotet. Just denna tisdag besökte vi Kalk Bay, som är en mysig fiskeby på västkusten ungefär 40 km från Kapstaden.

Där kan man bland annat äta lyxlunch (i sydafrikanska pengamått) med fantastisk utsikt på Harbour House, flanera runt i mysiga småbutiker, hälsa på sälarna som ligger och jäser i hamnen och köpa färskt bröd på omåttligt populära Olympia Bakery. Som du säkert förstår är det välbesökt av alla som bor i och omkring Kapstaden.Jag hade gärna befunnit mig där just nu i stället för i Malmö. Det känns som att jag kommer gå runt och frysa konstant i ett halvår (med undantag för de två veckorna i december/januari). Jag skulle ha slutat klockan tre idag men fick order om att gå hem efter sista lektionen och kurera mig. Jag misstänker att de är livrädda för att jag ska tvingas sjukanmäla mig i morgon. Det är även jag livrädd för så jag protesterade inte. När jag ändå slutar lite tidigare, så tänker jag passa på att köpa ett par tofflor så att mina fötter kan hållas varma i vinter. Efter det tänker jag åka hem och parkera mig i sängen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen