Tankar & Funderingar

Man får välja sina strider

Ok jag lät lite väl bitter i senaste inlägget. Det var faktiskt inte min mening. För i ärlighetens namn så har jag det faktiskt ganska bra. Känner mig lyckligare än på länge och egentligen har jag inget speciellt att klaga på. Men har man en gång lidit av ångest så kan det komma tillbaka vid stress eller oro. Skillnaden är att jag nu kan hantera det och att det bara håller i sig i en timme eller så. Sen är jag lyckligt lottad med fina vänner och en stöttande familj så jag lyckas tränga bort känslorna och tänka positivt. Vilket är skönt. Det är en lång process att ta sig ur en depression, men det går. Och jag är tacksam och stolt över att kunna säga att jag är en helt annan människa nu än för 2 år sedan.

Pratade med frun i familjen igår(som sagt, det är en familj jag hyr av och de bor i samma trapphus) och hon påpekade att jag varken betalar el, vatten eller värme. Samt att jag får gratis WIFI och att hon tvättar mina lakan och handdukar. Hon var väldigt trevlig med det och det känns skönt att veta att de är bra människor. Dessutom sa hon att hon skulle fixa en vattenkokare till mig, så det blir enklare att laga mat. Det är ju bra.
Det ÄR dyrt i Paris och kanske kände jag mig lite lurad bara. Med tanke på vad jag får för pengarna här och i Sverige. Men allt är relativt och just el är 3 gånger så dyrt här som i Sverige. Jobbigt bara att inte kunna uttrycka sig som man vill för det är så mycket lättare att förklara då.

Men jag lämnar det där nu. Ingen idé att försöka med något som inte leder någonvart. Som min pappa har sagt till mig någon gång, ”man får välja sina strider”. Sant. Ibland kan det vara skönt att slippa kämpa och bara acceptera. Jag kan inte alltid sätta press på mig att jag ska få genom saker och ting.

Nu är det helg snart, fredag är den bästa dagen på veckan! Tycker ni inte? Startade dagen på det bästa sättet man kan göra och trots för lite sömn och en drink för mycket igår, så mår jag ganska bra. Ser fram emot ikväll dock. Då blir det hemmamys med en film och kanske något gott. Fast först MÅSTE jag städa. I morgon kanske jag och en kompis ska till Versaille, om det blir fint väder och inte för kallt. De säger 3-4 grader i helgen så kanske får det vänta tills våren kommit på riktigt. On verra.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.