Hanoi,  Vietnam

Love at first sight or a vacation crush?

Vi är som sagt tillbaka i Hanoi och att skippa originalplanen att åka till Ho Chi Minh City över nyår känns såhär i efterhand som ett väldigt bra beslut. Det hade blivit för mycket flängande och flygande, vilket inte hade varit lika med semester för min del. För några år sedan hade jag säkert inte haft några problem med det, men idag orkar jag inte med för många intryck och stressiga moment på så kort tid. I stället blir det nyårsfirande i Hanoi. Vi ska äta middag med ett stort gäng av blandad kompott och sedan dricka drinkar på en cocktailbar.

Dessutom får jag en chans att uppleva mer av den här kontrastrika, häftiga, hetsiga och charmiga staden. Hanoi är som en häxblandning där lite allt möjligt mixas samman vare sig det passar ihop eller inte. Vart jag än går finns det minst tio händelser, människor eller platser som fångar min uppmärksamhet. Jag tänker hela tiden att jag vill åka tillbaka fler gånger och en liten del av mig funderar över möjligheten att bo här. Det var lite som kärlek vid första ögonkastet. Sedan vet jag såklart att en semesterflört ofta är vad det är. En flört. Någonting man minns med lite pirr i magen, men vetskapen om att det är en romantisering och inte en riktig vardag finns ändå där i bakhuvudet.

Jag har 3,5 dagar kvar på mig att utnyttja min semester här så jag tänkte göra det nu. Dessutom ska jag se om jag hittar någonting att ha på mig i morgon för jag har inte riktigt med mig den rätta nyårsstassen. Det finns massor med små, billiga butiker med spännande kläder så kanske hittar jag någonting passande. Jag kikar in sen och berättar lite vad för något roligt som jag och syrran bestämde oss för att göra dessa två kommande dagarna. Lite semester i semestern. Följ med på Instagram så får ni nog en hint om det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.