Vacation,  Vietnam

Julafton på stranden

För er som hängt med hela detta året så är det nog bekant att jag inte firade julen 2016 i Sverige. För de som nyligen hittat hit så tillbringades julhelgen på Sydafrikas östkust förra året. I år firas den på en annan kontinent. Är det inte  lite coolt ändå att jag firat jul på tre olika kontinenter de senaste tre åren? Nästa år ska jag dock maxa julen för då vill jag ha en traditionell svensk jul.

Som ni säkert kan gissa er till så var årets julfirande långt ifrån det traditionella svenska som vi är vana vid. 

Låt oss kika på julafton 2017.

Vi vaknade sent och missade frukosten, så vi fick äta på ett annat ställe. Vissa av oss var mer bakis än andra. Den här minen säger ungefär ”Du är jättejobbig just nu. Kan du sluta ta bilder på mig?!”. Det var väl i princip vad hon sa också.

 

När vi fått mat i magen och åkt i 40 minuter med en taxi så hamnade vi på Sao Beach. Det skulle tydligen vara öns vackraste strand. Vi var mindre imponerade än de som prisat denna plats. Visst, det ser fint ut, men skenet bedrar. Fullsmockat med turister, skräp lite varstans, en väldigt omysig sandstrand och alldeles för långgrunt. Så det hade vi ärligt talat kunnat vara utan.

 

De berömda gungorna som dyker upp i vart och vartannat foto om man googlar ”Sao Beach”. Med arrangerade bilder från strandens alla turister förlorar det tyvärr sin charm.

 

När solen var på väg att gå ner mot horisonten packade vi ihop våra grejer och tog en taxi tillbaka till västra sidan av ön. Denna bild är tagen med syrrans iPhone. Det sägs ju att de ska vara så himla bra. Synd bara att hon aldrig kommer ihåg att rengöra kameralinsen.

 

När vi kom hem till Ong Lang skyndade vi oss ner till stranden men missade preciiis solnedgången. Däremot var himlen otroligt vacker även efter solnedgång. There’s no filter on that baby. Himlen skiftade i olika varma färgtoner och lämnade ett rosa sken över havet.

 

Efter det gick vi hem och gjorde oss i ordning för kvällen. Plus öppnade julklappar medan vi åt choklad och lyssnade på julmusik. Mamma hade skickat med presenter och så gav vi även varandra några klappar. Jag fick superbra koreansk ansiktsvård från Julia.

 

När vi pimpat oss i julaftonsoutfits med röda örhängen så åt vi middag på en av de lokala restaurangerna. Det kostar nästan ingenting att äta ute och så kan man äta färsk, grillad fisk som typ smälter i munnen. Med skyltningen ser restaurangerna så himla turistiga ut men är i själva verket väldigt genuina. Tyvärr lär denna ö vara lite som Phuket är nu om två år.

 

När magarna var mätta så tog vi en taxi ner till stan. Vi beslöt oss för att åka till cocktailbaren Bittersweet som är en riktigt snitsig sådan. De har inte ens någon meny utan du säger helt enkelt till bartendern vad du gillar för något och sedan får du en skräddarsydd drink efter dina preferenser och smaklökar. Min smakade gin, gurka och lime. 

 

Vi fick sällskap av Karim, en fransman och dykkonstruktör som vi träffade dagen innan, och vi tre åkte vidare till strandbaren Rory’s för att möta upp med en av syrrans vänner som redan befann sig där.

 

Där hittade jag en tomtemössa och sen satt vi utanför ett hotell och tittade på stjärnorna. Kvällen avslutades med en ananasjuice på en bar innan vi åkte hemåt. Ja just det. Jag provade också lustgas på den där baren som man andades in med en ballong (??) och kände mig hög i typ 45 sekunder. Inte för att jag någonsin varit hög tidigare, men jag kan bara tänka mig att det är så det känns. Fast jag tror att jag har fått lustgas tidigare. Typ hos tandläkaren…? Hursomhelst en bra jul överlag.

 

På tal om de hemska reklamannonserna. Jag har bestämt mig för att byta blogg så jag flaggar för det redan nu. Först hade jag tänkt att detta skulle ske innan min resa, men så insåg jag att det nog är bättre efter nyår. So stay with me! Det är på gång.

Nu ska jag iväg och äta frukost. Sedan ser jag fram emot att strosa runt i Old Town resten av dagen.

Ha en bra morgon och härlig fredag när ni väl vaknar till ♥

0 kommentarer

  • teruko

    Rapport från snöriket ( här i norr har det snöat non stop två dygn i sträck, skapligt vitt nu 😉) : När man får nöja sig med att resa via ”På spåret” på teve, var det väldigt välbekant när ett av kvällens resmål var Hanoi. Kunde ha varit dina foton!

  • christinestories

    Åh vad kul! Det måste jag ju kolla in på SVT play 😊 Det låter iofs ganska mysigt med snö. Här är det regnigt och fuktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.