C'est la vie

Long time no see

Nu är det 1,5 dag kvar till skolavslutningen och på fredag jobbar jag min sista vanliga arbetsdag. Jag kommer jobba lite grann under sommaren men mest av allt kommer jag vara ledig. Jag behöver det för jag har balanserat på en skör tråd de senaste månaderna. Det är delvis därför som jag inte har uppdaterat lika frekvent den senaste tiden. Jag har kämpat med motivationen och ganska ofta har jag haft svårt för att få ner mina tankar svart på vitt. Jag vill inte att det ska kännas forcerat eller konstlat, så i stället har jag försökt ladda på med energi och tanka ny inspiration. Det har gått sådär. Vissa dagar är jag pigg och på gott humör medan jag andra dagar knappt orkar lyssna eller prata.

Mest av allt räknar jag ner till semestern jag ska åka på om knappt två veckor. Tisdagen efter midsommar drar nämligen jag, syrran och mamma till Barcelona. Resan har mamma fått i 70-årspresent av sin familj och sina vänner. Hon fyllde år i lördags och hade då en fest på gården, vilken blev väldigt lyckad. Efter det var det som att jag kunde andas ut igen. Jag ser verkligen fram emot resan för vi tre har inte rest ihop sedan 2004 då vi åkte på en rundresa i Frankrike (till Paris, Nice, St Raphaël och Tours). Det kommer säkert bli ett och annat bråk för att det oftast blir det när vi tillbringar mycket tid ihop, att resa med familjen är som upplagt för tjafs. Men samtidigt har vi så himla roligt ihop. Ibland när jag tittat på Wahlgrens Värld så har jag tänkt ”herregud, vi är ju som de är!”. Skrämmande lik familjedynamik.

Jag har varit i Barcelona en gång och det var sommaren 2011 när jag hälsade på syrran som bodde där i tre månader då hon var omkring 20 år. Så det ska bli kul att åka tillbaka och kanske få uppleva det på ett annat vis.

Ha en fin dag mina vänner. Vi hörs snart igen!

0 kommentarer

 • Ellinor

  Underbart med semestern så nära förestående! Se nu till att få ett riktgt långt, härligt och njutningsfullt sommarlov utan några måsten!
  Även om jag är hemma ”ledig” varje dag, längtar även jag till semestern! Blir liksom helt annat att vara hemma alla tre 😊
  Kanske får vi tillfälle att ses igen denna sommaren! Ta hand om dig!
  Kram <3

 • Tina

  Oh, härligt med Barcelona, min favoritstad. Känner så igen dina känslor. På ytan är allt som vanligt men inombords är det ibland kaos. Blir så lätt irriterad då, det går tyvärr ut över familj och kollegor. (förlorade min älskade hund för två månader sedan och han var mitt allt. Usch, kan inte ens skriva det utan att tårarna rinner) Men vi får kämpa på, det blir förhoppningsvis bättre.
  En stor kram till dig.

 • Madeleine

  Underbart med ledighet och härligt med Barcelona! Du är ju så fasligt duktig på att fota, så hoppas förstås du bjuder på lite bilder därifrån. Fast mest av allt att ni får en kanonresa där du får tanka energi och ni skapar nya fina minnen. First things first. 😊

 • christinesstories

  Usch vad sorgligt, jag beklagar verkligen Tina. Jag förlorade min katt när jag var 14 år och det tog lång tid innan jag kom över den förlusten eftersom att hon kommit att bli min trygghet. Så jag kan verkligen relatera. En dag tar inte sorgen över lika mycket i vardagen och då har du de fina minnena kvar <3 Och ibland får man faktiskt vara mänsklig och irriterad, det viktigaste är bara att kunna erkänna för sig själv om man går över gränsen och då säga ”Du, förlåt, jag är inte riktigt mig själv just nu”. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.