Framtidstankar, en lång powernap & fish tacos

Idag med jobbet var vi iväg på en utflykt till Stapelbäddsparken. De senaste två veckorna har jag jobbat på en och samma skola eftersom att jag fick ett längre vikariat fram till skolavslutningen. Jag jobbar som lärarvikarie men är just nu elevassistent. Det har varit okej men är samtidigt inte alls vad jag vill göra. Jag har inte tålamodet för det (just denna elev är lite extra svår att hantera) men eftersom att jag varit lite ur balans senaste tiden så kände jag att det var skönt att vara på en och samma plats med kollegor och elever som jag känner och trivs med.

Egetligen är det lite lustigt hur min ”karriärbana” sett ut de senaste två åren. Från marknadskoordinator på ett rederi i Köpenhamn till att jobba på ett volontärföretag i Kapstaden till att undervisa inför grundskoleklasser. Jag har börjat fundera över vad jag vill göra härnäst, för att gå tillbaka till att jobba med marknadsföring vet jag inte om jag har lust med med tanke på att det drev mig rakt in i väggen. Samtidigt är jag inte heller sugen på att utbilda mig till lärare, men att jobba såhär som vikarie är både slitsamt och otacksamt. Vilket gör att jag absolut inte vill göra det på heltid och med den lönen jag får blir det inte värt det i slutändan. I förra veckan när jag hade en svenskalektion med en fjärdeklass så började jag fundera över hur jag skulle kunna sammankoppla och utnyttja de erfarenheter och kunskaper som jag samlat på mig det senaste året. Jag brinner ju för kultur, personlig utveckling, att stärka ungdomars självkänsla och skrivande. Några idéer har poppat upp i huvudet men jag behöver samla allting och hitta någonting konkret. Vi får se vad som kan bli av det.

Jag var så trött när jag kom hem från jobbet att jag somnade på soffan och vaknade 2,5 timme senare. Jag brukar sällan sova under dagen men nu behövde jag nog det. Sedan cyklade jag bort till min lägenhet med lite grejer och fick se att vita, väldoftande blommor täckte en hel buske på gården. Idag kom dessutom äntligen regnet så förhoppningsvis blir alla de gula gräsplättarna snart gröna igen. Jag promenerade tillbaka till Möllan och på vägen stannade jag förbi på Casual, beställde en fish taco, satte mig på en stol vid bardisken och åt min middag medan jag läste första kapitlet i en ny bok. Först tänkte jag ta med mig maten hem men det var så lugnt i lokalen att det faktiskt kändes trevligare att sitta där. Vardagslyx och livsnjutande är inte att förglömma. Nu ska jag ta en dusch och sedan fortsätta på min bok.

0 reaktioner på ”Framtidstankar, en lång powernap & fish tacos”

  1. Precis vad jag utbrast idag när jag såg regnet: det är ju bra för gräset! Mina kollegor pikade mig och sa att jag lät gammal 😊

  2. Verkar som ett klokt beslut att inte satsa på läraryrket. Det är ett underbart och givande jobb om allt fungerar som det ska, men tungt och stresskapande om man råkar ut för motsatsen. Hoppas du landar i någon framtidsplan som känns bra! Kan föreställa mig att oron över framtida sysselsättning och inkomst är stressande och måste bidra till att du inte mår så bra? Lycka till med allt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen