My Sweden,  Weekend

School’s out for summer

Det var inte alls meningen att bloggen skulle eka tom på uppdatering igår, men det fanns ingen tid över för den. Efter jobbet drog jag till gymmet (!!) och på kvällen kom tre härliga, nyfunna tjejkompisar över på middag. Det är roligt att hitta vänner som är i ungefär samma livssituation och ålder som jag. Det vill säga singlar utan barn och 30+. Vi åt risotto, hittade ganska många anledningar till att skåla för diverse framgångar (vissa mer relevanta än andra), skrattade åt knäppa dejtinganekdoter och diskuterade vilka böcker som man inte kan läsa utan att drömma mardrömmar. En väldigt lyckad kväll må jag säga.

Idag var det skolavslutning här i Malmö och eftersom att jag var bokad att jobba idag så fick även jag vara med på ett hörn. Alla klasser hade övat in sånger som de sjöng för sina föräldrar och släktingar. När de söta ettorna sjöng ”Barfotavisan” blev jag så rörd att jag nästan fällde en tår, och likaså när alla stämde in i allsång till tonerna av ”Den blomstertid nu kommer”. De är så himla mysiga sånger som för alltid påminner mig om trygghet och frihet. Det som trots allt Sverige representerar. Det kändes lite vemodigt när jag kramat några av barnen, lärarna och fritidspedagogerna hej då för jag har vikarierat så mycket på den skolan detta läsåret att det nästan känts som att jag varit en i gänget, vilket i och för sig många av mina ”kollegor” också uttryckte. Den uppskattningen värmde i hjärtat för jag tycker verkligen om dem allihop massor. Om jag hade egna barn så hade jag velat att de gick på den skolan.

Nu ska jag ta en powernap för ikväll blir det fredagsfest. MEC (Media Evolution City) här i Malmö har sin årliga Invigningsfest och så bjuds det på mat, gratis dricka och mingel med spännande människor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.