Inspiration

LJUSKÄLLA

Jag impulsshoppade en lampa igår. Jag sprang på den på Claes Ohlson och tyckte att för de fjuttiga 199 enkronorna kunde jag ju bara inte låta bli att köpa den. Nu står den och lyser fint på min marmorkarm.

Visst är det fint föresten när folk behåller sådana vackra originaldetaljer som en fönsterkarm i marmor eller stukaturer(vilket också är bevarat i min lägenhet) i väggar och tak. Det gör nästan ont i hjärtat när jag ser hemma hos folk att de målat gamla vackra parkettgolv(det går ju inte att få tillbaka sen!?) eller någon unik antik stol vit. Jag har aldrig riktigt förstått den här trenden med att allt ska vara vitt. Men så tycker jag ju om när det är trä och varma färger. Vitt blir så kalt och kallt. 

Jag är uppväxt i ett hem med färger, gamla möbler med affektionsvärde, 50 år gamla parkettgolv, trämasker på väggarna och zebramattor på golvet inköpta på någon marknad i Sydafrika och vackra trämöbler som luktade ”rökigt”. Min mamma är väldigt antik- och konstintresserad så jag gillar själv inte när man gör om för mycket. Det känns som att man målar över historien bakom möblerna då. Det är som om man skulle måla över en tavla. Det unika med föremålet försvinner med färgen.

De cremefärgade lådorna är från IKEA. Finns nog i rött med!

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.