Cape Town Life

Life on the rocks

IMG_7904IMG_7910 IMG_7914 IMG_7919IMG_7926

 

Olivia bjöd med mig att åka till stranden idag tillsammans med några av hennes vänner. Det var vi två, hennes kompis Sebastian och hans flickväns sydafrikanska vänner. Vi skulle först åka till Hout Bay men där var det omöjligt att hitta parkering så vi gav upp den idén och körde vidare. Till slut hittade vi en riktigt mysig liten strand en bit från Camps Bay (dit alla turister vallfärdar) med stora klippor där vi slog läger. Jag badade en gång, men jisses vad kallt vattnet är på den atlantiska sidan. Det kändes som att mina fötter skulle domna av! Däremot var det riktigt vackert där, som ni kan se på bilderna.

Den här veckan har varit ganska blandad och i början av helgen mådde jag inte så bra. Egentligen mådde jag nog inte så bra när jag kom hit, men jag ignorerade alla varningssignaler. Jag tror att det mestadels varit på grund av all stress de senaste veckorna innan resan, och känslorna det lett till har jag sedan tagit med mig hit. Jag har haft ett ganska påfrestande år rent mentalt och ibland glömmer jag bort att lyssna på kroppen. Bara att säga nej ibland och pausa en dag för att ladda batterierna kan göra under för både kropp och själ. Igår hade jag en dag då jag tog det väldigt lugnt och bara vilade. På kvällen hade de fest i ett av husen där flera av företagets anställda bor och då vände det till det bättre. Jag började hitta tillbaka till den där Christine som försvann för några veckor sedan och kände mig både mer säker och glad. Tack mina fina vänner där hemma som ger mig så mycket omtanke, pepp och kärlek på distans.

Jag ska berätta mer om helgen sen. Nu ska jag duscha bort all sand och salt från kroppen, sedan lägga mig och titta på någon serie.

Hur var din helg? Har du gjort något roligt? Glad första advent förresten!

//I spent my Sunday at the beach with some new found friends. We drove to a secluded little beach just after Camps Bay and it was really beautiful. This week has been very mixed and on Friday I wasn’t feeling well at all, but since last night I feel a little better. I think I just need to listen to the signs, say no when my gut feeling is telling me so and take a break at times just to reload. It’s easy to just move at high speed and forget to take deep breaths. Today was a really nice day that gave me a lot of energy, mostly because I felt like I was at peace. Those amazing sceneries and the ocean does add to my well-being as well.

0 kommentarer

  • Anna

    Så roligt att läsa dina uppdateringar! Ser helt fantastiskt ut. Och ja, det gäller att påminna sig själv om att ta det lugnt emellanåt. Hoppas du får en helt underbar tid i Afrika!

  • Maria i Toulouse

    Härliga bilder! Fantastiskt att få uppdateringar från en helt annorlunda plats än där vi befinner oss! Glad 1:a advent! Lyckats få upp ett par stjärnor och tänt första ljuset. 😊 Varit mycket ute i det milda, sköna vädret, varit på barnkalas, lekcafé och tittat på ”Dance avec une star”! 😉) En alldeles vanlig helg som du hör! 😉 Ha det gott!

  • christinestories

    Tack! Det lät som en ganska bra helg ändå måste jag säga. Mysigt med adventsstjärnor och ljus. Här känns julmys väldigt långt bort, haha 😉

  • teruko

    Kom alldeles nyss hem från tre veckor på Mallorca, med sommarväder, till ett vintrigt Norrland, men det känns helt Ok. Bor man här är det alltid en seg hemfärd, speciellt i helgerna. Vi startade resan kl 7 igår morse, flög till Arlanda, fick övernatta och tog tåg hem idag. Gick varken tåg eller flyg innan.. Kom fram nyss, kl 20 på kvällen. Men nu är adventsljusstaken tänd 😊 Det ser helt underbart ut på dina foton. Hoppas du får tillbaka styrka och glädje helt, så att du kan njuta av livet! Kram.

  • Helena

    Stranden lät ju härligt! Även om vattnet var kallt. Och jag vet precis hur det är med att behöva pausa. Det behöver vi nog alla ibland. Denna helg har jag gjort precis det. Jag hade egentligen planerat att befinna mig på en helt annan plats än jag gör just nu. Men jag kände också att jag behövde en paus och slippa allt. Så det är precis det jag gör nu.

  • Sandra

    Åh så otroligt vackert! Va bra att du tog dig tid att vila. Härligt att du kände dig mer som dig själv på festen! Glad advent (lite sent men ändå!)!

  • Dryden

    Lyckligtvis går det där kalla inte igenom bilderna, nu ser det ju bara gött ut! 😊 Ja, det blev en ganska lugn helg här men nu drar det igång och varje helg fram till jul är i det närmaste uppbokad på något. Får ta det lugnt vid nyår istället., för då åker jag till Manchester och ser på fotboll – woohoo! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.