Music & Culture

Life is like an open book

 

 

Jag har kommit igång med att läsa igen och är numera helt uppslukad av Lars Keples senaste bok Sandmannen. Jag läser till sent på kvällen, på metron till jobbet, gåendes på vägen hem. Jag har noll simultanförmåga, men tydligen har jag inga problem med att läsa böcker medan jag går på trottoaren. Det är ungefär som om jag har ett tredje öga. På något vis undviker jag att gå in i människor och lyktstolpar, trots att jag tittar ner i boken. Det måste vara en dold talang av något slag.

 

Om ni förresten vill ha några boktips så kommer här mina favoriter.

 

Deckare:

 

Paganinikontraktet av Lars Kepler (inte för den mörkrädda, som jag då)

Sprängaren och Studio Sex av Liza Marklund

Fyrvaktaren av Camilla Läckberg

I denna ljuva sommartid av Mari Jungstedt

 

Baserade på verkliga händelser/självbiografier:

 

Gömda av Liza Marklund

En blomma i Afrikas öken av Waris Dirie

En komikers uppväxt av Jonas Gardell (gud som jag skrattade genom den boken)

Svinalängorna av Susanna Alakoski (tragiskt rolig)

Jag är Zlatan av David Lagercrantz

Snabba Cash av Jens Lapidus

 

Övrigt

 

Tusen trålande solar av Khaled Hosseini

Everyone worth knowing, av Lauren Weisberger. Jag brukar inte läsa chick-lits för jag tycker oftast att de är så fjantiga så jag mest blir irriterad, men den här gillade jag! Jag läste den på engelska så vet inte den svenska titeln.

 

 

Inga direkt okända böcker och man ser en röd tråd – jag gillar spännande böcker och verkliga historier. Jag går nog ryktesvägen när jag köper böcker. Gillar jag inte boken efter 50 sidor, läser jag inte vidare. Att slänga pengar i sjön är inte min melodi så jag köper sällan böcker jag inte vet att jag kommer gilla. Så det ska bara spännande/roligt/sorgligt, välskrivet och med intressanta händelser.

 

 

Har ni några boktips förresten?

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Åh, jag önskar! Bara en gammal psykologisk klassiker: The Dice Man, av Luke Rhineheart. Min favorit genom alla tider! Sedan älskar jag även deckare, men kommer aldrig ihåg namnen på dem.. Eller jo! Triologin med Kråkflickan. Har du läst dem? 😊 Ps. Ja, det är precis där jag ska gå i skolan! Vad tyckte/tycker du om det? Hur klarade du dig, antar att du är flytande nu? Hoho.

 • Christine&Paris

  Nej de har jag inte läst. Jo det är jag ju, fast har också bott här i fem år, haha. Jag var rätt lat när jag gick där. Gjorde aldrig läxorna. Tror inte jag lärde mig franska ordentligt förrän jag träffade mitt ex. Och när jag gjorde mina två praktiker där jag var tvungen att skriva på franska (vilket inte var min starka sida innan). Hur gick det med din nya franska bekant förresten? Har ni hörts än? Är nyfiken 😊

 • Linnea

  Jag tycker också väldigt mycket om Khaled Hosseini, ska börja läsa hans senaste "Och bergen svarade" så snart jag avslutat min nuvarande bok om Algeriets självständighets-kamp. Jag kan även tipsa om "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. Den påminner lite om "Svinalängorna" och är väldigt läsvärd.

 • Maja

  Jag har fastnat för författaren Jojo Moyes, läser tredje boken av henne nu. De tidigare som jag läst är: "Livet efter dig" och Sofies historia. Mycket bra! 😊

 • Arian

  Men guuud! Jag har oxå läst sandmannen denna sommar! Vilket roligt sammanträffande! (Samma tjej som kommentera på instagram angående khaled hosseinis bok) 😊

 • Christine&Paris

  Ja jag läste den boken nyss, men tyckte att hans två första böcker var bättre. Ok, jag ska kolla in den boken. Tack för tipset! 😊

 • Arian

  Nja, faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Stämningen byggs upp så otroligt för att sedan falla ganska platt och klyschigt i slutet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.