Paris

Life is like a box of chocolate

 

 

För er som är relativt nya läsare så jobbade jag mitt första år i Paris som barnflicka åt en svensk-fransk familj. Att vara au pair eller babysitter (jag har varit både och men au pair var verkligen inte min grej… Den här familjen jobbade jag hos på timmar och hade eget boende vilket funkade väldigt bra), är inte alltid enkelt. Har man otur kan man hamna i helt fel familj. Det gjorde jag när jag jobbade som au pair. Sedan började jag hos Anna och Philippe. De är helt underbara människor. Avslappnade, generösa och till skillnad från många andra föräldrar i den här staden bryr de sig otroligt mycket om sina barn. Vi har fortfarande haft kontakt sedan jag flyttade hem till Sverige första omgången 2010 och försöker ses med jämna mellanrum. Den lilla sötnos (han var ju dock inte alltid ”a picnic”, haha) jag tog hand om 2009-2010 var då 3,5 år. Nu är han sju år och fe har en liten till på 3 år. Tiden går snabbt. 

 

Hur som helst bor de nu i Shanghai på grund av utlandstjänst, men förra veckan var de i Paris på semester och jag träffade Anna för en lunch. Det var kort, men väldigt trevligt, och kul att höra hur de har det där i Kina. Hon var så gullig och hade med sig presenter, bland annat den här chokladasken. De är dock helt uppätna nu. 

 

Om ekonomin tillåter vore det kul att hälsa på dem i Shanghai. Vi får se!

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.