Restaurants/Bars/Cafes in Paris

Au Pied de Fouet

Vill man uppleva den franska matkulturen i Paris på riktigt, ska man helst undvika områden som Les Halles, St Michel, Champs Elysées och Opéra. De bästa restaurangerna hittar man i stället lite avsides i kvarter dit turister inte hittar. Små bistron där stammisar får sin egen servett och man är ”du” med ägaren. Au Pied de Fouet är sådan bistro och en klassiker som funnits i över 150 år. Det är lite kaosartat med mycket folk, trånga lokaler och ingen möjlighet att reservera bord. I stället får du gå dit och chansa. Det är ingen restaurang för en romantisk dejt, eller för den som föredrar sobert och lyxigt, men definitivt ett ställe där man äter genuint gott och har trevligt med sina vänner.
Det finns tre olika restauranger, kolla på hemsidan för att se exakta adresser!
0

0 kommentarer

 • Angela

  Ser jätte mysigt ut. Det är lite som "mitt" Berlin när jag är där =) Tråkigt att läsa om dig och mannen =( Men dem säger ju att Paris är kärlekens stad så vem vet =) <3<3 Massa kramar från lilla mig

 • Jenny

  Jag TROR jag ätit på en av dem i sjätte eller sjunde… Där är det iofs mycket turiser också… Jag har varit på många gamla anrika (och då inte alltid lyxiga, utan bara gamla) i Parran, för min väns släkting hade det som hobby och bjöd med oss och pratade om alla som ätit där, historian osv,. Det var en ynnest då jag bodde precis vid cafe de Flore och Les Deux Magots och ville se något annat någon gång (annars är ju många av de gamla restaurangerna just i 5,6,7, i alla fall de han fokuserade på). Bra tips, Christine!

 • Christine&Paris

  Ja, jo det är det ju kanske, men inte som på till exempel Bouillon Chartier där typ 80 % är turister. Jag var på den i 7:e, där var mest fransmän och stammisar 😊 Och ja, det är otroligt intressant att höra historien om den här staden då mycket funnit så långt tillbaka!

 • Christine&Paris

  Jag är inget fan faktiskt. Tycker det är för rörigt och fullt på turister. Håller mig gärna borta från St Michel 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.