Living abroad

Les routines

 

 

Jag kommer ibland på mig själv att sakna mina rutiner jag hade i Paris. Att köpa med en benoiton au chocolat från Paul på vägen till jobbet. Den där efterlängtade koppen Nespresso (kaffet på mitt nya jobb är ingen höjdare). Den skira morgonensolen som gör Paris sådär magiskt vacker. Att jobba i en internationell miljö där jag varje dag hörde fem olika språk pratas – en mix av franska, engelska, italienska, ryska och kinesiska. 

 

Jag måste ofta påminna mig själv om hur det verkligen var. Den smockfulla metron. Bristen på på tid för att jag jobbade till sent. En management utan någon ledarskapskompetens. Den fuktiga kylan under vinterhalvåret. 

 

Ändå är Paris ofta i mina tankar. Inte för att jag vill tillbaka, utan för att jag inte helt vant mig vid att bo i Sverige. Det är tur att jag kan resa tillbaka lite då och då. Paris kommer alltid vara mitt andra hem.

 

 

0 kommentarer

  • Emelie - Lever drömmen i Paris!

    Givetivs, och det kommer ingen ta ifrån dig. Inte många har haft det privilegiet som du, att kunna bo i Paris! Wow! Och förresten, vad är en benoiton de chocolat? Som en eclair? Ingenting jag sett namn på i boulangerierna, och nu blev jag nyfiken!

  • teruko

    Ju fler erfarenheter man får, desto mer har man att längta till – och från. Jag har aldrig bott – annat än som besökare ett otal gånger – i Paris, men längtar ständigt dit. Jag har däremot bott på flera platser i Sverige under livets gång och längtar inte sällan tillbaka till dem, fast jag trivs där jag bor nu. Längtan är oundviklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.