C'est la vie

Les Bateaux mouches


Högst upp på Centre Pompidou igår

Hej hej, dålig uppdatering här. Men det har inte riktigt funnits tid till det. Nu har jag dock lite tid att skriva.
Igår blev det en runda på stan för att visa Jannike lite av Paris shopping. Redan på första affären maxade hon sin vikt och har nu ångest för att hon ska vilja köpa mer. Oops, så kan det gå.
Efter lite shopping, en tur upp i Centre Pompidou och en lunch i Marais, så gick vi på kvällen och käkade middag på Coffee Parisien här i 16:e, det finns 3 stycken i Paris. Jag gillar stället men det är mer ett lunchställe eller söndagsbakishak än middagsrestaurang. Men det regnade och mitt kvarter är inte direkt till för små plånböcker, så det fick bli det. Det är lite kul att det heter Coffee Parisien med tanke på att det är så amerikanskt som det kan bli, haha. Den andra ligger föresten i 6:e, på rue Princesse. Kan föresten rekomendera baren som ligger snett emot där, riktigt mysig. Finns massor med trevliga barer, pubar och restauranger i det området.

Jag hade duktigt ont i magen efter maten men trodde det skulle bli bättre efter lite Samarin. Vi var bjudna på fest hos en kompis till Christophe så vi promenerade dit. Hela vägen kände jag mig bara helt förstörd. Väl i porten så mådde jag riktigt dåligt. Kände mig svimfärdig och hade så fruktansvärt ont i magen, så jag tyckte det var bättre att ta en taxi hem. Kändes lite dumt när man var så nära och alla förväntade sig oss. Men men, inte så kul att komma in där blek som ett lakan och tvingas hälsa på alla till höger och vänster när man helst bara vill försvinna.

Jag somnade nästan direkt när vi kom in till mig och sov från midnatt till halv tio, orkade inte ens ta bort smink(såg ut som en pundare i morse…) eller borsta tänderna. Idag mår jag bra igen, som tur är. Jag vet ju att det är magkatarren som spökar igen och jag MÅSTE sköta det för jag orkar inte dras med det där igen. Sist gick jag runt med skiten i 1 ½ år. Och över påskhelgen ska jag iväg på weekend söderut(och bo på slott… hehe, ska berätta mer om det sen), så jag vill inte må skit då.

Nu ska vi ut igen. Båttur på Seine och sightseeing runt i 5:e och &.e står på dagens schema. Så nu ska vi först ta en promenad ner till Pont d’Alma och åka med Les bateaux Mouches. Har faktiiskt aldrig gjort det så det blir spännande!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.