Kvalitetstid

För att resumera helgen så började den med fredagshäng hemma hos min kompis Anneli. Vi satt under en filt på hennes balkong och pratade om livets berg- och dalbanor, grät en skvätt åt sådant som gör lite ont i hjärtat och skrattade sedan så vi grät åt sådant som gör livet roligt. När hon och Cecilia gick in för att se på Steve Angellos konsert, cyklade jag hem och sov.
I lördags sov jag länge och gick sedan till Östra Kaffebaren där jag satt och läste medan jag drack små klunkar i taget av min cappuccino. Efter att ha jagat rätt på några födelsedagspresenter åkte jag hem och väntade in Madde som skulle komma på middag. Även om jag fullkomligt avgudar hennes dotter Chloé, och älskar att hänga med dem båda, så var det så himla mysigt att få lite tid bara hon och jag.

Igår hängde jag med Louise på eftermiddagen. Vi upptäckte ett nytt favoritkafé inne i stan så där satt vi i flera timmar. Jobbade, drack kaffe och hjälpte varandra med knepiga dilemman. När de stängde gick vi en promenad i Pildammsparken följt av en tidig middag på Green Mango. Jag beställer alltid samma sak där för jag vågar inte avvika från ett vinnande koncept, men nästa gång ska jag nog prova någonting annat än Pad Thai.

Den här helgen var precis så som jag behövde att den skulle vara. Tid för reflektion och tid för att komma till insikt med vad jag vill göra. Vettiga samtal med nära vänner. Mycket sömn och sovmorgnar. Vilket kanske förklarar att dessa tre foton är de enda jag tagit på hela helgen. Livet är ju däremot aldrig perfekt och mellan solstrålarna har grå stackmoln av ångest lagt sig som en envis skugga. Frågor som jag inte riktigt vet svaret på och tankar som gör mig förvirrad. Rädslor som jag aldrig tycks övervinna. Samtidigt känner jag mig väldigt tacksam just nu. För att saker och ting alltid tycks ordna sig. För att jag har så fina och kloka människor omkring mig som gör mig glad. För att jag kan och klarar av så mycket mer än jag tror. För att jag lever ett liv som jag mestadels trivs ganska bra med. Ibland, när orosmolnen hopar sig, behöver jag påminna mig själv om just det.

0 reaktioner på ”Kvalitetstid”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen