Things I like

Kultur, en ofräsch pizza och lite shopping

Bon soir!

Jag har haft en strålande trevlig dag med Nathalie i Paris. Vi skulle ju ha gått på någon kubb-picknick-sak egentligen, men det var ju regn och så på dagen, så det flyttades till en annan helg.
Vi åkte istället till Catacomberna… Nathalie hade hört talas om att det skulle vara intressant. Men där var det megalång kö(vilket vi borde ha kunnat lista ut med tanke på att det är lördag idag), så vi struntade i det. Åkte då först till Pigalle. Jag köpte mina skor(det blev vita Converse, höga som jag hade innan) och vi strosade lite runt där. Köpte pizza som vi åt sittandes på en parkbänk. Haha, snubben som stod där i pizzaståndet var ju mindre fräsch. Han torkade av den äckliga bänken med en trasa och tog sen i våra pizzor utan att tvätta händerna. Uäck! Om jag spyr inatt så vet jag varför. 😛


På en bro vid Louvren på väg till Orsay.En del av världens mest kända muséum.
Du tror att du ska kunna se ALLT i Louvren på en dag Sophia? Think again…

Efter det åkte vi till Musée d’Orsay. Där var det knappt någon kö alls och för oss ungdomar är alla muséer gratis, men tyvärr hann vi bara vara där en stund för de stängde strax efter vi kommit in. Får kolla lite närmre någon annan dag.
Men det var fint… mindre än Louvren såklart men det är bara skönt. Louvren är FÖR stort. Vi gick förbi det för att ta Metron hem och kom på att vi liksom är i PARIS. När man bor här så tar vardagen över lite och man glömmer bort att man sitter vid en fontän i Tullerierna och har Triumfbågen och Eiffeltornet på ena sidan, och Louvren på andra. Men det är ju coolt. Jag bor ju i Paris. 🙂

Efter det köpte vi lite gott med oss på ett rörigt supermarché vid Defanse… och tog RER:en hem. Vi bor åt samma håll så vi hade sällskap på vägen. Very practical. Vi funderade först på att göra något ikväll men hade nog inte orkat det och jag ville hem och byta om isfl. Då hade klockan blivit så mycket. Men nästa helg blir det nog lite party. Kul!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.