Konsten att städa långsamt

Current status: running on power generator. Ungefär så kan man säga, på engelska. Har du lite översikt med Victoria Silvstedt-svenskelskan som ibland slår på? Annars får du byta kanal.

Jag har städat hela dagen men ändå känns det inte som att jag kommit så himla långt. Låt oss bara säga att motivationen till att städa inte riktigt kommer naturligt utan kräver lite självdisciplin. Det började med att jag fick för mig att tvätta fönstren, alla fem rutor på insidan, emellan och utanpå. Det är första gången sedan flytten till Paris 2009 som jag förbannar tre-glasade fönster. Efter det ville jag ta en eftermiddagslur. ”No you didn’t”, sa mitt samvete djupt därinne när jag tänkte tanken på att lägga mig ner på sängen och titta på New Girl. I stället har jag dammtorkat, putsat tavlor, rensat högen av skräp på skrivbordet och städat badrumsskåpet medan jag lyssnade på en Michael Jackson-konsert i bakgrunden (samt dansade lite och sjöng med såklart). Hur detta kan ha tagit omkring 7 timmar vet jag inte. Hur gör folk som städar en hel lägenhet på en timme? Jag vill träffa dessa människor och studera deras arbetsmetod.

Nu är för övrigt byggställningen borta helt och hållet. Hallelujah moment, för att citera Kishti. Jag kan SE UT. Ord kan inte ens beskriva lyckan i det.

Jag hade som mål att rensa bort några av mina byxor. Ett par försvann som var en hukning från att spricka i grenen. Jag får sådan separationsångest när det gäller kläder. Det går bara inte. Här fattas dessutom fyra par. Det är typ fem jag använder regelbundet men ändå kan jag inte göra mig av med fler. Det är samma problem med mina t-shirts och linnen. Det känns jobbigt att slänga dem eller ge bort dem. Jag behöver hjälp!

På tal om att putsa tavlor så fick jag den här av mamma för ett tag sedan. En poster från en Edgar Degas-utställning på Palais Royal 1988. Det känns fint att ha lite av Paris kulturhistoria i mitt hem. Jag måste bara se till att få upp lite nutidsfotografier också. Sommarens projekt kanske?

Nu ska jag dammsuga, koka lite tortellini till middag, kolla hur det går för Frankrike i kvällens match, bädda rent i sängen och ta en dusch. Det ska bli så himla, himla skönt att krypa ner under täcket sen. Det är det bästa med att städa; att efteråt lägga sig nyduschad i en säng med rena lakan.

0 reaktioner på ”Konsten att städa långsamt”

  1. Daniel | FlyingDryden

    Power-hour. Kör det hemma ibland då jag/vi lägger bort mobilerna helt (för det är de som tar fokus) och kör fokuserat på kanske en-två detaljer. Ge badrummet 45 minuters fokus så är det skinande sen. Men att göra lägenheten på en timme? Nej, antingen fuskar man då eller så… fuskar man.

    Fast putsa fönster. Det är helt omöjligt att göra på en timme. Helt.

  2. Överskriften i kombination med fotot på dina fötter! Oslagbar, skön humor! 😆
    Städa en hel lägenhet på en timme… nej, det har jag nog aldrig klarat inte ens då jag bodde i ett studentrum på 12 kvm incl. badrum….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen