Spain,  Travels

A hole-in-the-wall breakfast spot

Här kommer ett frukosttips från Barcelona. De flesta av dagarna åt vi frukost på hotellet/hostlet, vilket inte ingick, av varor som vi handlade på vår lokala supermercato (vad är förresten skillnaden mellan supermercado och supermercato?). När ska Sverige importera Fitness chokladdoppade flingor förresten? Jag väntar otåligt.

Det var ett litet sidospår. Första dagen gick vi till ett litet hål i väggen, även kallat Roast Club Cafe. Där pressar de färska juicer, serverar mackor med pålägg som passar både veganer och köttätare och gör espressos från det danska kafferosteriet Coffee Collective. Själv beställde in en riktigt god juice och en rostad smörgås med avokado och rökt lax. Mackorna kan du bland annat få som rostat surdegsbröd eller bagel, och vad gäller det svarta guldet så finns det massor av brygg-valmöjligheter för de mest inbitna kaffenördarna. En rolig sidokommentar är att de lyckats hitta havremjölk från Oatly, vilket tydligen inte är så vanligt i Spanien. Det började med IKEA och ABBA… Jag ser det som ett tecken på att Sverige kommer ta över världen en dag.

Lokalen är inte speciellt stor, så det bästa är nog att vara där tidigt, eller lite senare. Om det inte är för svettig temperaturnivå ute så är det ganska mysigt att sitta utomhus på den lilla bänken och ”titta på folk”.

Coffee Roast Cafe hittar du i stadsdelen Eixample, vilket även är området där vi bodde.

Adress:
Carrer de València, 143
08011 Barcelona
Spain


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.