Weekend

På bussen

Just nu sitter jag på bussen mot Hofterup där min bror med familj bor. Klockan är fem i halv tolv så vi kommer dit en stund innan lunch. Jag ser fram emot att hänga med familjen idag men känner att jag behöver en kaffe. Jag sov inte bra i natt och min hjärna fungerar inte innan jag fått i mig dagens första kaffe. Att mamma och syrran sitter tillsammans framför mig och jag bredvid en knappt märkbar äldre man är därför ganska tacksamt.

Det är så intressant att lyssna på människor som pratar omkring en på offentliga platser. En mörkhyad kille sitter och pratar i telefon på något afrikanskt språk. Jag undrar vad det kan vara. Kanske Swahili, fast nu gissar jag bara för det finns ju hundratals olika stamspråk i Afrika. Bakom mig sitter två kvinnor som troligtvis kommer från Östeuropa. Det låter som polska men även där är mina språkliga intuitioner bristande. Jag tycker att de låter ungefär likadant. Ryska, ukrainska, polska, tjeckiska… I övrigt är det ganska tyst på bussen. Var tror ni majoriteten är ifrån? Ja, Sverige såklart. När jag leker med tanken att detta skulle vara en buss i en annan del av världen så föreställer jag mig att det inte alls skulle vara såhär pass tyst på bussen. Då skulle människor prata högt och livligt med varandra. Ingen skulle bry sig om stolsgrannen bredvid lyssnade in på samtalet. Det är just sådant här som gör att jag älskar kultur och språk. Nyanserna och kontrasterna.

Nu är vi snart framme skulle jag tro. Jag längtar efter att pussa på mina brorsbarn. Nästan lika mycket längtar jag efter den där koppen kaffe.

Vad hittar DU på idag? Jag vet att jag inte varit så bra på att besvara kommentarer den senaste veckan men jag lovar att skärpa mig. Tycker så himla mycket om när ni skriver ner några rader i kommentarsfältet. Ibland får de mig att skratta, ibland att le, ibland alldeles rörd och alltid varm i hjärtat. Det ska ni alla veta. Ha en underbar söndag vänner!

0 kommentarer

 • teruko

  De senaste veckorna har sysselsättningen varit automatisk stora delar av dagen: fotbolls- VM. Inte mitt intresse, men min mans och jag infinner mig solidariskt där för att höra honom skrika och sucka mm. Löser korsord etc under tiden. Idag var det ju annars final med Frankrike som segrare, klart kul! Dessutom pågår ju Tour de France just nu. Älskar det programmet p g a att det känns som när vi själva kuskade runt i Frankrike i yngre dagar. Såå härligt fotat! Annars? Mest uthärdat värmen. Börjar kännas lite mycket nu…

 • Anna

  Även jag såg också fotbollsfinalen. Hos oss var det jag som skrek och hojtade medan maken såg med på ett hörn. Måste bara säga att jag blev lite kär i Frankrikes spelare nr 9 Olivier Giroud, fint ögongodis! 😉

  Känns även som om jag är på rätt väg ut ur utbrändheten och börjar uppskatta detta med hsp mer och mer! 😄

 • teruko

  Har du aldrig tittat vet du ju inte vad jag menar 😉 Cyklingen struntar även jag blankt i, är helt ointresserad! Nej, det är fotot som fångar mig. Fantastiskt fina helikopterbilder över landskap och inte minst från Paris.( Använde de avsnitten i min undervisning ibland, bättre än vilken turistpropaganda som helst många gånger 😊)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.