C'est la vie

Justin Bieber in Cape Town

IMG_0552Utsikt över Green Point och Cape Town Stadium.

Min kompis Serge skrev till mig idag att vintern har kommit till Kapstaden. Av nyfikenhet googlade jag ”Cape Town weather” och fick se att det är 17 grader idag. SJUTTON. Vinter my.. hrm… ja ni fattar. Det är i princip som här. Haha, lite lustigt ändå! Samma temperaturer men två olika säsonger. För dem är det såklart ”kallt”. Särskilt för min vän som är från Kongo (ett land som ligger på ekvatorn). Det blir kallare i Kapstaden under deras vintermånader, vilka är juni, juli augusti. När det är 10 grader där på morgonen är det ändå ganska tacksamt att inte vara där. Det finns inga element och väggarna har noll procent isolering. Om sydafrikanerna går i dunjackor när det är 20 grader (tro mig, jag har sett det flera gånger under tiden jag bodde där) så undrar jag hur de ens överlever när det är riktigt kallt, med det där sista ordet inom parentes.

Apropå Kapstaden så läste jag att människor tältar för att få bästa plats på Justin Biebers konsert på Cape Town Stadium ikväll. Lite kul att Bieber gick och spelade biljard på Stones på Long Street. En av stans sunkigaste barer. Jag och Erica brukade hänga på Stones i Observatory.

Nu ska jag sluta drömma om Kapstaden och Justin Bieber. Idag blev det riktigt varmt i Malmö på eftermiddagen och i morgon ska det bli ännu varmare. Så himla härligt. Äntligen riktig vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.