Paris

Paris, grey and full of contrasts

IMG_1887 IMG_1823 IMG_1793 IMG_1685

Ibland är inte Paris en solskenshistoria. Vissa dagar ligger ett tjockt molntäcke över staden och då är den inte lika fotogenisk som den brukar vara. Ändå kan jag sällan låta bli att ta fram kameran. Trots att färgerna på bilden inte riktigt gör sig rättvisa med verkligheten. För det finns någonting speciellt med Paris oavsett väder. Nu lade jag på ett filter på dessa foton som faktiskt finns i min dator. Jag är lite lat och orkar sällan öppna upp photoshop, trots att jag har det på datorn. Jag tyckte hursomhelst att filtret gav lite liv i dessa bilder som i övrigt var ganska grådassiga på grund av det grå vädret.

Jag är för övrigt barnsligt förtjust i skarpa kontraster. Det kanske ni har märkt vid det här laget? Hellre det än ljusrosa, tillrättalagt och skimrande. Kanske för att jag som person inte är speciellt rosaskimrande eller tillrättalagd. Kontraster är det som gör livet, och ett foto, speciellt. Enligt min åsikt och min åsikt är lag på denna bloggen. Obey or leave.

Hehe. Skojar. Snälla stanna kvar <3

På tal om bilder så måste jag verkligen se till att framkalla och förstora upp några av de tusentals jag har i mitt bildarkiv. Från Paris, Sydafrika, Sverige och andra resor. Jag skulle vilja rama in tre foton och sätta upp på väggarna här hemma, men nu blev jag orolig över om det ens går att förstora upp bilder som är i storleken 5000+ px. Någon fotoexpert som har koll?

0 kommentarer

  • Ellinor

    Med risk för att låta extremt klyschig, men det är verkligen någonting magiskt med ljuset i Paris. Tom. regniga och molniga dagar så lyser liksom staden upp på något vis. Visst, det finns många platser i världen med vackert ljus men det är någonting visst med just Paris och jag har i alla fall inte sett någonting liknande någon annanstans. Nu fick du mig att längta till ett REGNIGT Paris den första riktigt varma sommardagen här i Sverige! Hur knäppt är inte det? 😉

  • christinestories

    Ja men jag håller med. Det ÄR verkligen så som du säger. Haha, nej njut nu av vädret här! Sverige är alltid vackrast på sommaren 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.