C'est la vie

I’ve got my eye on you

 

 

Ibland önskar jag att dygnet hade fler än 24 timmar. Tänk så mycket man hade hunnit med att göra då! Jag har precis ätit middag och fixat med en massa grejer hemma. Min hyresvärd hade folk som kollade på lägenheten idag, och jag kom hem för att upptäcka att hon flyttat runt på mina grejer. Vissa människor alltså. De tror att de äger världen och kan göra lite som de vill utan respekt för andra.

 

Jag började min tisdag med att göra en synundersökning. Det här med att kisa och gissa bokstäver börjar bli tjatigt så nu är det dags att skaffa glasögon. Däremot önskar jag att man slapp vänta minst en halvtimme varje gång man ska till doktorn här. Vad är meningen med att säga en tid när de ändå alltid är försenade? Det känns ju lagom roligt att stressa iväg på morgonen för att vara där i tid, och sedan får man ändå sitta och vänta i 30 minuter på att de tar emot en. Jag har särskilt svårt att förstå hur de kan vara försenade i programmet klockan tjugo i tio när de öppnar kliniken klockan nio (att gå till läkaren innan kontorstid är i princip omöjligt här, vissa öppnar så sent som kl 10!). Som sagt, det här med effektivitet och organisation är inte fransmännens starkaste sida.

 

Hur som helst gick det bra och på fredag tänkte jag gå till en optiker och välja ut ett par glasögon. Dessutom får jag tillbaka en viss procent av det jag betalar. Min kollega betalade 1 euro för två par glasögon och om man vill kan man till och med välja ett par solglasögon som andra par. 

 

Nu är jag så trött så jag måste verkligen sova direkt. Natti!

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.