C'est la vie

Irritating neighbours and jetlag light

Tack vare min idiot och alkoholist till granne som bor på våningen ovanför mig så vaknade jag inte alls på rätt sida idag. Klockan 07.00 i morse (när den alltså egentligen var 06.00) tyckte han att det var läge att skrika och gorma så hela huset vaknade. Först låg jag och väntade på att han skulle tystna och när det inte hände fick jag nog. Arg som ett bi drog jag på mig kläder, stormade ut i trapphuset och ringde på hans dörr. Knackade ilsket på dörren när jag insåg att hans avsikt var att ignorera mig och inte öppna dörren. Jag tänkte att ”nu har han väl i alla fall fattat vinken” och gick tillbaka till sängen. Strax därefter började han skrika igen. När det hade gått en kvart utan tecken på tystnad så var allt mitt tålamod slut. Ännu en gång drog jag ilsket på mig kläderna och klampade upp en våning så att ljudet av mina Birkenstock’s hördes i hela trapphuset. Plingade på och knackade. Ingen som öppnar trots att jag hör dem där inne. Öppnar brevinkastet och ryter ”Nu får det vara nog! Klockan är halv åtta på en söndag!”.

Efter att ha sagt till dem tystnade de ändå inte och sedan var jag så irriterad att jag inte kunde somna om. Jag hade en plan att vakna av mig själv sådär vid halv nio, träna vid elva, äta lunch och ha tid att fixa lite hemma resten av eftermiddagen. I stället somnade jag om och vaknade kvart i elva. Nu är klockan över ett, det enda jag hunnit göra är att äta frukost och skriva ett hätskt blogginlägg och jag känner mig inte ett dugg motiverad till att gå till gymmet.

Sedan det här med sommartid. Jag gillar det verkligen inte. Varför kan det inte bara vara vintertid året om? Det är ju på morgonen vi behöver ljuset och jag är verkligen inte förtjust över det faktum att när min klocka ringer i morgon bitti så är den egentligen 05.20…
Nu ska man vänja sig vid att vara dödstrött på morgonen i en vecka. Jag vet att det finns värre saker att gnälla över än tidsomställning men den här starten på min söndag går inte alls ihop med den PMS som just nu råder i mitt system. Jag har dessutom fått ont i huvudet av alla spänningar i kroppen.

*snyft snyft tycker synd om mig själv*

I hopp om att vända på steken och bli på bättre humör ska jag se klart en komedifilm jag börjat titta på, sedan byta om till träningskläder så att jag i alla fall kommer i rätt stämning.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.