Brussels,  Travels

En solig lördag i Bryssel

Jag vaknade (någorlunda) pigg idag efter åtminstone nio timmars sömn och de mörka fläckarna under ögonen har bleknats något. Solen skiner här i Malmö och det blåser för en gångs skull inte iskalla stormvindar. Enligt min telefons väderapp (som ganska ofta är väldigt missvisande) ska det bli 14 grader idag. Prisa vädergudarna! Jag ser fram emot att fnissa åt överambitiösa svenskar som går runt i t-shirt så fort den första vårsolen tittar fram. Själv ska jag inviga min nya trenchcoat.

Jag kom på att jag inte delat med mig av bilder från lördagen i Bryssel. Nu börjar det bli old news för det är ju faktiskt två månader sedan jag var där, men vi kör ändå. Precis som idag vaknade jag och Julia till blå himmel och vårfeelings i luften.

Vi började med frukost i deras vardagsrum. Här är Jullan.

Sen promenerade vi in till le city centre. Bryssel är till största del fransktalande men många pratar även flamländska.

Här är jag. Alldeles harmonisk och inte alls så bitter som jag annars brukar vara.

Efter minst 1,5 kilometers traskande kom vi fram till det här torget där folk stod och käkade fisk. Jag tyckte att det var en himla trevlig grej att göra men vi hade ett annat mål för lunchen.

Så vi gick vidare. Det här tror jag var Palais de Bruxelles, men jag är inte helt säker.

När vi redan hade promenerat 2 kilometer började jag bli smått hangry eftersom att Julias avståndsuppfattning inte är som de allra flestas. ”Det är jättenära att gå. Det tar typ en kvart!”. Jag anade oråd och när jag sen kollade på Google Maps så skulle det snarare ta 40 minuter. I uppförsbacke. Ça va pas, sa jag och letade upp en lämplig buss. Ingen promenad är värd att offra en vänskap för.

Till slut kom vi fram till vårt mål. En matmarknad i sydöstra Bryssel som ligger vid Place Flagey. Här står bland annat en mat och sörplar i sig ostron.

Julia tog med mig till sitt favoritställe. Ett slags galetter som var fyllda med kyckling och svamp, samt en juice. Det var riktigt smarrigt. Så där satt vi i solen och åt medan min hangryness försvann.

Jag köpte även med mig några saucissons sec från Provence. Jag har en kvar som jag inte ens vet om den är okej fortfarande.

Sen var jag tydligen tvungen att livsnjuta lite. Som sig bör på semestern. Det ser för övrigt ut som att jag har jättekorta ben.

Resten av eftermiddagen flanerade vi runt på gatorna. Shoppade, pratade och hade det gött. Jag gillade Bryssel till viss del, men tyckte samtidigt inte att det var en speciellt vacker stad. Många byggnader som kändes malplacerade och väldigt mycket betongdjungel över hela staden. Det var dessutom väldigt många vägarbeten överallt vilket förstörde intrycket. Samtidigt har den absolut sin charm med alla kontraster och vissa kvarter påminde väldigt mycket om Paris.

Vi avslutade dagen med en fika på ett kafé som även fungerade som möbelverkstad. Roligt koncept tyckte jag! I taket hängde krukor med växter och jag åt den godaste tarte au figue som jag någonsin stoppat i min mun. Jag har i och för sig aldrig ätit en tarte au figue tidigare, men jag kan bara tänka mig att detta var den godaste. För den var riktigt god. Efter det var vi tvungna att skynda oss hem för vi skulle ju på Museum Night Fever – som du kan läsa om HÄR.

Nu är jag riktigt hungrig så jag tänker klä på mig och åka in till stan för att äta frukost. Jag drack en smoothie innan men nu är jag hungrig igen. Det är sällan jag äter frukost ute så nu ska jag bannemig unna mig det.

Ha en riktigt skön lördag mina vänner!

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.