Home Sweet Home

In August when I was in Sweden

 

 

Jag saknar Sverige just nu. Familjen och vännerna. Naturen, havet och den friska luften. Naturligt vänliga människor. Ärligheten. Människor med självdistans och självinsikt (fransmän tar sig själva otroligt seriöst…).

 

Bilderna är från semestern i Sverige i augusti, och min sista dag i Malmö. Jag och mamma åkte ut till Västra Hamnen där vi strosade runt och fikade. När jag ser bilderna vill jag tillbaka till den eftermiddagen. Tillbaka till mitt hemland. Jag drack den godaste cappuccinon på ett italienskt café där. Här i Paris vet de inte hur man gör en riktig cappuccino. Helt ärligt, beställ aldrig det på ett franskt brasserie!

 

Jag funderar starkt på en weekend i Sverige inom en snar framtid. Om det ändå fanns mer av de där två sakerna ”tid” och ”pengar”…

 

 

0 kommentarer

 • Jenny

  Det är så roligt, för ofta när du jämför fransmän och svenskar tycker jag att det är precis tvärt om, eller i alla fall liknande i båda länderna! 😊 Jag saknar också Malmö. Underbara Malmö. Pratade med min vän där i går och de hade 20 grader än. Här är det kyligt. Just naturen brukar jag sakna även när jag är i Malmö. Parkerna, visst, men inte den där naturen man får på andra platser i Sverige. Man brukar få åka ut så långt i Malmöområdet för att få "riktig" natur. Men när jag flyttade till Skåne bodde jag i Röstånga i början och pendlade till Lund, och då bodde jag ju mitt i Söderåsens naturreservat. Gudars vad underbart det var! Jag bodde hos en väns mamma som hade hund så varje morgon inledde jag med en lång hundpromenad i naturreservatet (massa vacker bokskog). Det var helt underbart! Men när jag är här i Bergslagen saknar jag verkligen havet i Malmö. När jag bodde DÄR gick jag långa promenader längs Ribban. Också ljuvligt. Fast å andra sidan var Le Luco ganska fanastisk som promenad också! 😊

 • Maja

  Hej! Ja, Sverige är bra fint ändå. Men nu är höstrusket här.. hur är vädret i Paris? Jag kommer ner om 2 1/2 vecka nämligen. Är det något som du absolut vill ha från Sverigelandet för att stilla hemlängtan så får du hojta till så kanske vi kan mötas upp. 😊 kram

 • Christine&Paris

  Åh vad kul! Vad gulligt av dig. Jag ska fundera på det, men träffas gärna oavsett 😊 Just nu är det ruskigt men det ska bli finare nästa vecka. Får hoppas att det är härligt mild sensommar när du kommer ner! Kram

 • Christine&Paris

  Jaså? Hur menar du? De flesta jag känner som bor eller har bott i Frankrike tycker ungefär samma som jag 😊 Ja det har ju varit hur fint som helst i Sverige! Överlag tror jag att sommaren varit bättre där än här.. Mm, naturen och skogen saknar jag verkligen. Helt underbart med det i Sverige! Le Luco?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.