Dagen före dopparedagen

”Har ni julpyntat?”, frågade en av mina körkompisar förvånat i lördags när hon såg sig omkring i den blygsamt dekorerade lägenheten. Tydligen syntes det knappt från hennes perspektiv. Jag som tyckte att jag hade fått till det ganska bra ändå, men insåg att det här med julpynt är väldigt relativt. Tydligen är hela hennes lägenhet fylld med tomtar och granen är pyntad sedan första advent. Då kan man såklart tycka att det är ganska sparsmakat med två julstjärnor hängandes i fönstret, en julstjärna i en kruka och två röda ljuslyktor i ett stort vardagsrum. I min lilla etta räckte det gott och väl med de juldekorationer jag samlat på mig under de senaste tio åren, men i en stor trea är det fler kvadratmeter att fylla.

Såhär ser det i alla fall ut här hemma nu. Ljusgranarna ovan är från H&M Home och den lilla tomten från Claes Ohlson.

Ljusslingan i bokhyllan är från IKEA. Har försökt hitta sådana där röda liljor i en månad nu. Jag fick dem i födelsedagspresent av våra grannar (tillika vänner) och tycker att de är så fina. Det bästa är att de inte luktar sådär starkt som liljor kan göra.
Den här lilla granen gillar verkligen inte M, men jag tycker att den är gullig så han får helt enkelt stå ut med den.
Eftersom att vi inte köpt någon riktig gran i år så får den lilla substituera. Den flyttades till kakelugnen och där ligger även våra julklappar till varandra. Paketet under är mitt. Om jag är nyfiken? Svar ja!
Kan tipsa om att köpa stearinljus på MIO. De kostar 5:- styck! Jag köper alla mina där. Ljusmanschett från Lagerhaus.
Även om vår kakelugn tyvärr är igenmurad så kan man skapa illusion om en brasa med levande ljus.

Min dag före dopparedagen har varit ganska mysig, även om det är tråkigt att vara sjuk. Jag hade velat njuta lite av dagen före dopparedan som alltid är en ganska skön dag men sjukdomar kan man sällan styra över. Jag tog i alla fall ett covid-test som var negativt, och eter mycket vila mår jag betydligt bättre. Så planen är att köra till Kalmar i morgon bitti för julfirande med Mattias familj. Det blir mysigt.

Nu ska jag fortsätta kolla på United 93.

1 reaktion på ”Dagen före dopparedagen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen