C'est la vie

Hello, it’s me.

Hej mina vänner.

Det blev visst en liten paus från bloggen. Jag har loggat in några gånger men huvudet har varit fullt av annat så varje gång jag börjat skriva så har det känts krystat. Då är det bättre att låta bli. Jag vill skriva för att det är kul, inte för att det är påtvingat. Sådana texter är ändå inte givande att läsa, eller hur?

Hur mår du där på andra sidan skärmen som läser detta? Bra hoppas jag. Själv mår jag bättre än jag gjorde tidigare i veckan när jag kände som att bägaren höll på att rinna över av frustration, stress och självtvivel. Just det där senare har jag försökt hantera mycket av senaste tiden, men tack vare fina människor omkring mig som peppat, uppmuntrat och berömt mig så börjar det vända åt rätt håll. Jag är särskilt tacksam för min syster som alltid lyfter upp mig när jag sjunker ner i ett fördärv av obefogad självkritik. Hon är så bra på att säga precis det jag egentligen vet. Vi är för alltid varandras hejarklack i livets resa.

Nu har jag tre arbetsdagar kvar, sedan väntar semester i nästan fyra veckor (jag jobbar fyra dagar i juli). Två av dem kommer jag vara på resande fot så fram tills jag ska flyga till Paris den 4 juli ska jag passa på att vila både kropp och själ. Det behövs verkligen. Jag ska försöka att göra det bästa av den lediga tiden. Ta upp träningen igen, umgås med människor som ger mig positiv energi, vila mycket, gå till psykologen, läsa böcker eller lösa korsord i stället för att slösa tid på sociala medier, spara pengar så att jag kan njuta av min vecka i Paris utan dåligt samvete och ta hand om min vacklande hälsa. Den senaste tidens pressade state of mind resulterade i ett härligt munsår, ångestepisoder och en två veckor lång lingonvecka. Yay… Dags att ta hand om mig själv bättre med andra ord. Jag är glad att jag faktiskt ser vad som händer och kan styra det åt rätt håll. Det faktum att jag hela tiden haft ett mål och sett ett ljus i slutet av tunneln har nog hjälpt mig att hålla huvudet ovanför vattenytan. Dessutom vet jag nu vad jag behöver – eller inte ska göra – för att må bra.

Idag vaknade jag klockan åtta efter nio timmars sömn, sedan har jag ätit frukost i godan ro. Nu ska jag ta en dusch och göra någonting av min lördag. Egentligen borde jag städa men jag tror att jag skjuter på det tills i morgon. Jag behöver en ledig dag utan större ansträngningar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.