Things I like,  Weekend

Malmö Symfoniorkester

Nu har jag bara tre dagar kvar på jobbet innan jag går på semester. Det ska bli så innerligt skönt att trycka av ”Vardagar 06.20” på mobilens väckarklocka. Jag blev på lite dåligt humör när jag kom på att jag både glömde äta ägget jag kokade till frukost och att ta med mig lådan med jordgubbar som jag köpte igår. Som tur var står inte hela lådan med jordgubbar kvar på hallgolvet utan bara en liten låda med några stycken. Men ändå. Väldigt irriterande.

Igår kväll, efter en eftermiddag med städning och tvättning, gick jag bort till Värnhem där jag mötte Louise för en spontan falafel-middag. Hon kom från en dag på Lomma Beach och jag skulle iväg till en konsert i Pildammsparken. Vi hann snacka lite om ditten och datten innan jag fick skynda iväg med bussen.

Det var Malmö Symfoniorkester som bjöd på en konsert på amfiteatern. Anneli, hennes kille och Cecilia var redan där – den senare hade dessutom med sig nybakade kanelbullar. Mums! Jag har kommit att verkligen uppskatta och tycka om klassisk musik på senare år. När jag jobbade som redaktör i Paris och marknadskoordinator i Köpenhamn så lyssnade jag ofta på klassisk musik när jag skrev texter för jag kan inte skriva medan jag lyssnar på musik med sång.

Musik kan väcka så mycket känslor inom mig, särskilt klassisk musik. Det är dessutom ännu mäktigare att se och höra det under en konsert. Det har jag aldrig gjort tidigare. När de spelade ett stycke ur ett av Tsjaikovskis (ja, jag googlade stavningen) verk fick jag gåshud över hela kroppen. En otroligt häftig upplevelse.

0 kommentarer

  • artist

    Härligt med klassisk musik. Jag gillar själv instrumental musik. Har avslappnings musik på flera CD skivor. Är för snål för att ha Spotify utan reklam. Så är inte så bra att använda Spotify när jag mediterar. Ha ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.