Things I like,  Weekend

Hej då julen 2018

Nu är julen 2018 över. Den var både avkopplande och mysig, men på julafton när ungarna skulle ha en miljon julklappar som bara slets upp kände jag mig ganska stressad. Då skulle alla öppna sina paket på olika håll och barnen fick sina enorma högar. Jag tycker att tanken med julen förlorar sin mening när det bara handlar om att öppna julklappar utan någon gemenskapstanke bakom det. Kalla mig gammalmodig men jag tycker inte att julen ska handla om att bara överösa barn med present efter present så att de efteråt inte kan svara på frågan ”vem fick du den av?”.

Jaja, alla gör ju olika och det blir alltid lite klash när två familjers traditioner möts. Barnen blev i alla fall väldigt glada för sina julklappar från oss så efter att jag målat med glitterpennorna som den minsta fick av mig så satt jag en lång stund och byggde ihop LEGO-helikoptern som brorsonen hade fått av sin faster och farmor (alltså mig och mamma).

Bilden ovan tog jag dagen innan julafton när jag var på väg till syrran. Det var så otroligt vackert när den lågt liggande solen kastade ett gyllene sken över Nobelvägen.

Såhär såg syrran och jag ut på julafton när vi tog vårt sedvanliga ”God Jul från oss systrar”-foto. Örhängena jag har på mig fick jag av mamma i morgonpresent. Andra klappar jag fick var en liten stekpanna (det märks att jag börjar bli vuxen på riktigt), en sängbricka (det märks att jag är singel) och annat användbart. jag älskar funktionella och användbara presenter. Onödigt krams kan jag vara utan.

På juldagen gick jag ut en sväng med min kollega Sebastian, som även kommit att bli en ny kompis. Vi hade riktigt roligt när vi drack drinkar på Paddy’s Vin&Ginbar medan diverse cougars försökte få hans uppmärksamhet. Jag har inte varit ute den 25:e december på flera år för vi har alltid firat jul då med pappa och Ewa och de två jularna innan denna befann jag ju mig utomlands. Det var trevligt i alla fall. Jag var lite skeptisk först till att gå dit med tanke på att jag blev så illa behandlad av en väktare på det stället på min födelsedag förra året, men det har ju egentligen inte att göra med baren och de som jobbar där. Min gin-drink med apelsin och kanel var inte direkt äcklig.

Sedan flög vi ner till Spanien igår till pappa och Ewa och här är vi nu. När vi landade i Malaga lokaliserade vi vår hyrbil och satte kurs söderut. Drygt en timme senare kom vi fram till huset och sen tror jag att jag sov i 9 timmar. Jag har precis ätit frukost och solen skiner så vi ska snart åka iväg på en lite utflykt. Utsikten från deras takterass är helt otroligt vacker. Jag ska dela med mig av bilder snarast men nu måste jag göra mig klar så att de andra inte behöver vänta på mig.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.