God Jul

Julafton. Näsan som kittlar och ögon som tårar sig för att näsan kittlar. Hostan gör lungorna ansträngda. Ja, jag blev sjuk igen. I 1,5 dag lyckades jag vara frisk men sedan gick jag vid två tillfällen på stan och jagade julklappar vilket nog inte var en bra idé. Särskilt inte att stå ute i kylan och bråka med sin lillasyster om en struntsak. Det var nog inte så smart. Varken att bråka om en struntsak eller att bli nedkyld när jag precis varit sjuk. Igår kände jag mig så uppgiven och beklagade mig över att bli sjuk över jul. Jag har inte haft såhär dåligt immunförsvar sedan de sista månaderna i Sydafrika. Fast då befann jag mig förvisso på en plats med en massa bakterier och virus som min kropp inte var van vid, och nu jobbar jag på en skola. Barnvirus är inte att leka med.

Trots att jag är sjuk känner jag mig tillfreds med livet just nu. Tacksam och varm i hjärtat för att jag har en familj som får mig att skratta och känna mig älskad. För att jag vaknade i en varm säng och bara har en vanlig förkylning och inte en obotlig sjukdom. För att alla i min familj är friska. Det är viktigt att påminna sig själv om hur bra man har det. Igår åkte jag hem till syrran (vi blev såklart vänner igen) där även mamma var. Den senare kokade och griljerade julskinka medan den första tog väldigt många stilleben av sin stora stolthet: de inslagna julklapparna. Hon såg lite ut som en influencer när hon satt där på golvet i olika obekväma ställningar, justerade ljuset och flyttade på klapparna så att det skulle se bra ut på bild. Lite som jag, fast värre. Vi åt middag, dansade till julmusik och skrattade sådär som jag bara gör med min mamma och syster.

Just det. Malmö fick en vit jul mot alla odds. Såhär fint var det när jag gick och handlade igår kväll.

I morse åt vi tre frukost här hos mig, samt öppnade traditionsenliga morgonpresenter. Jag fick ett par fina örhängen och en bok. Lite så som det brukar vara. Om en halvtimme kommer brorsan och hämtar oss för att åka upp till lilla familjen i Hofterup. Jag längtar så himla mycket till mina älsklingar! Alltså brorsbarnen då. Deras kramar får mig att glömma alla bekymmer i världen.

GOD JUL mina fina vänner. Jag hoppas att du får allt du önskar dig vare sig det är julskinka, julefrid eller en speciell julklapp.

0 reaktioner på ”God Jul”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen