C'est la vie

Grocery shopping and political debate


Min absoluta favoritdessert. Mumsmums!

Jag tog mig ut i regnet på kvällen för att handla lite innan middagen. Jag gillar att handla mat, det är nästan mer av ett nöje för mig att gå till mataffären än till H&M. Särskilt här då det finns så mycket grejer som inte finns i Sverige. Dessertkylen är min favorit, såklart. Sen att kunna köpa färskt överallt. Bröd på boulangeriet, ost hos osthandlaren (vilket jag aldrig gör iofs), grillad kyckling på la boucherie och grönsaker au primeur. Då gör det inget att det regnar för det blir mycket roligare att handla mat.

Nu sitter jag med min fina kille brevid mig och tittar på debatten på TV mellan François Hollande och Nicolas Sarkozy. Christophe utropar ibland ”Haha, il est fort!” när någon av dem sätter den andra på plats. Själv förstår jag ungefär så mycket som att Sarkozy kan sin sak och att Hollande är lite smått irriterad.

0

0 kommentarer

  • Jenny

    Jag är precis likadan! Jag älskar att handla mat och kan "fönstershopa". Typ "Åh, den här osten var ny, den kanske man skulle prova någon gång", hehe. Och speciellt utomlands, för som du säger har de ju så mycket som inte de har i sverige där. Som jag skrev i inläggen ovan så älskade jag Monoprix. Det Carrefour var också kul, men jag hade inte en lika nära som Monoprix (som var typ 20 steg från min lägenhet). Vi hade en Picard rätt över gatan, men bara ett pyttelitet frysfack som vi var två om, så tyvärr kunde jag inte köpa på mig billig fisk där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.