C'est la vie

Go bananas!

IMG_9532IMG_9525 IMG_9533

Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite coolt att vi har ett bananträd på baksidan av huset. Med två klasar bananer! De börjar dessutom bli redo att plockas snart så någon vecka framöver behöver jag inte köpa bananer. Kapstaden är egentligen inte så exotiskt afrikanskt om man jämför med övriga Afrika, men ibland blir jag påmind om att jag faktiskt ÄR i Afrika. På gott och ont.

Annars då? Jo jag är fortfarande sjuk. Idag jobbade jag på förmiddagen men vid lunch gav jag upp och gick hem. Jag vet inte vad det är som är fel men jag gissar att stressen påverkat mitt immunförsvar och så har jag fått något virus eller en bakterie med någonting jag ätit. Det är ju det här med att vara på en exotisk plats där det finns sjukdomar och bakterier som vi inte har i Sverige. Jag är vaccinerad mot kolera, tyfoid och gud vet vad men det finns alltid en risk att bli smittad av både det ena och det andra. Förhoppningsvis är inte detta någon exotisk parasit som lever rövare i mina tarmar utan någonting ofarligt som snart är ute ur systemet. Min chef tyckte inte att jag skulle stressa med jobb utan i stället se till att bli frisk så i eftermiddag sov jag ett par timmar och sedan har jag legat i sängen och tittat på Switched at Birth. Nu ska jag göra lite te och sedan sova. Jag är trött på att känna mig svag. Det var knappt så jag hade energi till att bli glad över det faktum att vi ska på musikal på fredag (jag älskar musikaler!). Plus att jag saknar att dricka kaffe och faktiskt göra någonting kul på kvällarna.

Hur mår ni? Vilka kikar in här om dagarna (och kvällarna) egentligen? Stammisar eller nya läsare? Vore himla kul att veta vilka som läser!

0 kommentarer

 • Maria i Toulouse

  Superfina bilder i föregående inlägg! Gillar dem skarpt. Hoppas du mår bättre snart. Imorgon lämnar jag nästan två veckor i Sverige bakom mig och åker tillbaka till Toulouse. Idag fick vi strålande sol och -5 grader… Annars har det varit konstant grått väder. 😊 Häftigt med bananer i trädgården!! Kram från en stammis! 😉 Maria

 • Amina

  Hej vännen! Försöker hinna kika in konsekvent men blir lite hoppigt tyvärr. Nu när jag har börjat jobba så bara försvinner tiden. Speciellt eftersom jag jobbar både dag, kväll och natt så känns det som att man aldrig får in rutin och någon naturlig stund att lägga på att läsa ikapp. Men jag mår bra, fasar lite inför hur det ska gå när jag jobbar natt fredag, slutar lördag kl. 08, åker tåg Gbg-Sthlm kl 09 och ska vara på ett viktigt event kl. 13-18… och säkerligen middag efter det… och så tillbaka till Gbg söndag för att jobba natt söndag, måndag, tisdag…. men sova kan man göra i graven? Eller vad säger man?

 • christinestories

  Haha, jag känner igen det där! Jag hinner inte alltid läsa bloggar även fast jag hade velat. Huga! Vilket maraton. Jag håller tummarna för att det går bra. Försök sova på tåget (för det dröjer förhoppningsvis tills vi hamnar i graven!!) och glöm inte ta djupa andetag. Kram på dig fina du! <3

 • Anna

  Jag är precis likadan, minns då jag var i Grekland och såg olivträd och apelsinträd. Såå exotisk känsla! Eller vindruvor här i Österrike för den delen. Känns som det är högsäsong för förkylning med många krassliga. Krya på dig, rätt att gå hem av respekt till både dig själv och till din omgivning.

 • christinestories

  Ja det är verkligen exotiskt! Tack ska du ha. Håller med om att det är viktigt att respektera både en själv och ens omgivning när man är sjuk. Lätt att glömma det där senare..

 • christinestories

  Tack så mycket, dubbelt upp! Fint att du fick en härlig och solig dag innan du åkte hem. Det är viktigt att alltid lämna Sverige med en bra bild av landet 😉 Hoppas att resan hem gick bra! Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.