Inspiration,  The Blog

Fyra tips på inspirerande blogginlägg

Buenos días amigos. Jag sov till 11.10 idag, vilket jag inte gjort på väldigt länge. Å andra sidan somnade jag ganska sent och som bekant förlorade vi en timme i natt. När jag var uppe och kissade i ottan hörde jag regnet smattra mot fönsterrutan, men nu lyser solen och kastar ett vackert dis över Medelhavet nedanför. Resultatet av det ser du nedan. Det blåser fortfarande men det har i alla fall mojnat lite sedan igår.

Söndagar i mars månad är för många en vilodag som tillbringas i soffan eller sängen framför en film eller med en bra bok i handen medan kyliga vårvindar viner utanför. Så några tips på trevlig läsning kanske passar bra idag?

Jag har nämligen ramlat in på några blogginlägg här på Nouw-portalen som jag vill dela med mig av.

@julialysen skriver om sina känslor och tankar efter sina tre första månader i Paris. För min egen del är igenkänningsfaktorn enorm. Allt det hon beskriver har även jag upplevt. Att Julia dessutom skriver med sådan träffsäkerhet och timing gör att det är svårt att inte vilja följa med på hennes äventyr i la France. Det är okonstlat, personligt och många gånger lite komiskt. Det känns ibland som att läsa om mitt eget Paris-liv för sådär sex år sedan.

Läs blogginlägget här: Känslan efter tre månader i ett nytt land

Bild lånad från Julias blogg.


* Efter att jag läste Carolines inlägg Knäcke med avokado och jordgubbar så kunde jag inte låta bli att testa denna spännande smakkombination. Så jag gjorde en egen version och har ätit detta till frukost de senaste tre dagarna. I brist på pistagenötter körde jag på den enkla lösningen: salt och peppar. Jag mosade avokadon varefter jag saltade och pepprade, sedan på med jordgubbar och lite mer salt. Supersmarrigt!

Kika in på Carolines härliga blogg @inthemakingbyc om du vill ha inspiration till vardagsmiddagar, nyttiga juicer och söndagsbrunchen.

Min frukost de senaste tre dagarna…

* Känner du ibland dig överväldigad av allting du samlar på dig men aldrig orkar rensa bort? Kläder som hänger i garderoben men aldrig används, tusentals menlösa bilder som ar upp allt utrymme på datorn/mobilen eller konton du följer på Instagram som inte direkt gör att du känner dig lyckligare? Det gör i alla fall jag så när jag läste ett inlägg hos Josefine på bloggen @wildfulness om en 30 day minimalism challenge blev jag inspirerad att göra detsamma. När jag kommer hem tänker jag sätta igång med detta. Vilka är med mig?!

Här kan du läsa inlägget: 30 day minimalism challenge

Bilder lånade från Josefines blogg.

* Bloggveteranen @isabylund tipsar om en härlig bok där du skriver ner fakta om dig själv. Som en Mina Vänner-bok fast för dig själv. Himla trevlig grej måste jag säga. Dessutom har hon fixat en rabattkod till de som vill ha en likadan bok. Tänk så roligt att läsa en sådan ifylld bok om tio år?

Här kan du läsa inlägget om JAG-boken


Bild lånad från Isas blogg.

Har du kanske något tips på inspirerande eller roliga blogginlägg du läst senaste tiden? Kommentera gärna i så fall och sprid din upptäckt vidare!

Nu ska jag byta om från min pyjamas och bege mig ut i solskenet. Vi har kört runt väldigt mycket de senaste dagarna och på grund av de starka vindarna har jag inte direkt känt för att promenera men nu känner jag att min kropp behöver röra på sig. Jag ska ta med mig bok och kamera ner till hamnen. I morgon kväll åker jag hem till Svealand så jag tänker ta till vara på mina sista två dagar här på Costa del Sol.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.