Spain

Sundet mellan Europa och Afrika

I bilden ovan ser du sundet som ligger mellan de två kontinenterna Europa och Afrika, på engelska heter det Strait of Gibraltar. Rakt fram går det att skåda Marockos norra kustland. Jag har faktiskt varit i Tanger som ligger i norra Marocko och det var sist jag besökte södra Spanien för 11 år sedan. Då åkte jag ner med min dåvarande pojkvän och två vänner. Min tjejkompis och jag hade på oss korta shorts och linnen med tunna axelband. I ett muslimskt land. Jodåsåatt. Då var jag förvisso bara 22 år gammal men jag undrar ändå lite över hur jag tänkte där. På den tiden hade jag inte så mycket kunskap om olika kulturer och det där att ta seden dit man kommer.

Där borta ser du dels den spanska kolonihalvön Ceuta, följt av berget Jbel Musa i Marocko och sedan klippan i Gibraltar.

Hursomhelst så körde vi ner till Algeciras idag och bestämde oss för att kolla in utsiktspunkten med en överblick av norra Afrika. Det var minst sagt häftigt men jisses vad det blåste. Det är tyvärr inte särskilt varmt här längre. Idag blåste friska och kyliga vindar, och i morgon ska det regna större delen av dagen. Måndag spås tydligen bli lite bättre så jag håller mig vid gott mod.

Nu ska vi äta middag och jag har köpt kokosglass till efterrätt. Det åt jag alltid när jag var liten och vi semestrade här nere. Nostalgi på hög nivå.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.