Weekend

Fredagstankar om sötsaker och påskpynt

Det känns lite som lördag idag, men egentligen är det en söndag… på en fredag. Lite smått förvirrande. Ingen fredags-lördags-söndag utan brunch, eller hur? Louise hakade på idén så jag vispade ihop en pannkakssmet lagom tills hon knackade på dörren strax innan klockan elva i förmiddags. Jag brukar göra amerikanska blåbärspannkakor ibland på helgen och så fick det bli nu med. När vi ätit oss mätta och hällt i oss varsin cappuccino gick vi en promenad in till stan i solskenet. Jag ville gå till en second hand-butik men den visade sig vara stängd. Som sagt så är det ”söndag” och konstigt nog har de inte öppet på helgen. Louise ville hem för att plugga och själv gick jag till Granit och köpte med mig en korg att ha i hallen. Föll även för det klassiska säljknepet: smakprov på godis vid kassan.

Jag har jobbat i butik OCH med marknadsföring i flera år. Jag kan knepen. Ändå faller jag för det varannan gång.

Jag: Åh dessa var goda!
Säljare: Ja de är verkligen suuuupergoda, och du får 2 för 99 kronor
Jag: Hmmm..hmm… äh jag hoppar det idag.
Säljare: Du kan såklart köpa bara en också.
Jag: Ja okej… men det finns inga med kanelsmak.
Säljare: *hämtar en påse innan jag hinner blinka och slår in i kassan*
Jag: Åh så bra.
Säljare tänker: You fool!

Jag är totalt karaktärslös när det kommer till sötsaker.

Mamma kom precis förbi med en påskblomma. Hon gillar nämligen att projicera sina egna intressen och traditioner på sina barn. Allt hon gillar tycker vi automatiskt om. Som att fira varenda svensk högtid som finns i almanackan. Jag har inte påskpyntat på… well, ever. Fast jag måste erkänna att det är lite fint med gula påskblommor som lyser upp i denna oändliga vinter. Förutom blomman så fick jag påskservetter, gula värmeljus och påskfjädrar. De blå fjädrarna ger en extra patriotisk touch till mitt vita IKEA-bord och underläggen från Svenskt Tenn.

Nu sitter jag här och funderar över om jag ska stanna hemma ikväll och äta chokladägg med kanelsmak, eller ringa en vän för fredagsvin. Det lutar åt det första men mirakel kan hända. Kanske får jag feeling.

Vad gör du denna långfredag?

0 kommentarer

  • FlyingDryden

    Chokladägg med kanelsmak. Du kan få min adress så kan du få skicka upp. Tack på förhand. Är en sucker både på choklad och kanel (har kanel i allt kaffe vi gör hemma) så kombinationen är ju liksom oslagbar. Den måste vara oslagbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.