Spain,  Travels

En spansk medeltida bergsby

Den första av de fem dagarna jag tillbringade i södra Spanien tog pappa och Ewa med mig upp till Castellar de la Frontera. En pittoresk och mysig medeltida bergsby som ligger några mil norr om Gibraltar. På grund av bristande infrastruktur övergavs den i början på 70-talet och alla flyttade ner till en ny by som fick namnet Nuevo Castellar. Nu är den här gamla bergsbyn däremot åter igen befolkad med så många som drygt 2000 invånare. Inte illa va?

Det var alltså i Castellar de la Frontera jag köpte örhängena med rosa bergsstenarav en halvt tandlös kvinna med tysk brytning.

Byn omges av ett fort och ligger inuti en slottsgård. Nedanför slottsbacken finns en liten turistbutik samt en bistro.

Redan halvvägs upp har du en vacker vy över Gibraltarsundet, och Marocko på en molnfri dag. Vilket ni kanske minns från det här inlägget?

Är det inte så gölligt att man smäller av?

En liten utställning.

Här sitter jag med dålig hållning och låtsas vara helt ovetande om att pappa fotograferar mig.

Efter att vi vandrat runt i den lilla slottsbyn så satte vi oss i solen på bistron och åt tapas. Allt var ekologiskt och hemlagat. Jag beställde en smoothie som däremot inte smakade någonting. I övrigt var det riktigt gott. Pappa fick till sin förtvivlan en sockerfri hipster-Coca Cola. ”Äh det ska vara riktig cola!”, sa han och muttrade lite sådär som min pappa brukar när han tänker att det var bättre förr.

På vägen till byn åker du dessutom förbi mängder med hundraåriga korkekar där barken plockats på vissa av dem för att troligtvis stoppas i vinflaskor och annat korkat (hehe, jag kunde inte hejda mig).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.