Från främling till vän

IMG_7375 IMG_7376

För ett par veckor sedan var min mamma var i Västra Hamnen och fikade på Espresso House när hon av en slump började prata med en tjej som satt bredvid. Det visade sig att den här personen nyligen flyttat till Malmö efter ett år i just Kapstaden där hon varit med att öppna H&M’s första butik där nere. Vi fick sen kontakt via Facebook och igår bjöd hon hem mig till hennes mysiga och fina lägenhet vid Möllan. Jag köpte med lite gott från ett konditori som vi sedan åt till gott kaffe. Måste ju passa på att äta massor med svenska kakor nu innan jag åker, hehe.

Vi klickade direkt och pratade på om allt mellan himmel och jord. Sydafrika och Kapstaden, om att bo utomlands, om att flytta hem, kulturkrockar, politik, samhällsfrågor, om Sverige… ja allt! Jag fick även lite tips och råd, samt en bekräftelse på att jag oroat mig helt i onödan för en liten detalj och det kände jag lite lättnad över. Tiden bara flög iväg och tidig eftermiddag övergick till kväll. Helt plötsligt hade vi suttit där och pratat i nästan fyra timmar.

Så härligt med människor som är så öppna! Hur ofta bjuder man hem en person som man aldrig träffat förut? Så härligt om fler människor kunde vara så. Tack vare min mammas väldigt osvenska sätt att ta kontakt med folk så förvandlades en främling till en ny kompis. Nu ska jag ju snart åka, men då är det bra att det finns så många sociala medier och sätt att hålla kontakt med folk på distans.

Idag är jag megatrött, eller det är jag nästan varje dag. Ändå somnar jag sent och så har jag svårt för att vakna till på morgonen. Dåliga rutiner kanske? Nu måste jag sätta igång med storstädning. Dels för att jag flyttar ut ur lägenheten i början på nästa vecka och dels för att jag ska ha födelsedagsfest i morgon.

//Earlier this week I had coffee with a girl who my mom randomly met a few weeks ago. It turned out she has recently moved back to Sweden after a year in Cape Town. She was such a sweetheart and we really bonded, talked about all sorts of things. So nice to meet someone who’s lived in a country that I’ve never been to. I got some tips and advice, but also confirmation about how amazing it seems to be where I’ll be living in quite a long time. It made me even more excited about this thing! 

0 reaktioner på ”Från främling till vän”

  1. Anna, Travel on a Cloud

    Vilken härlig historia! Absolut, mer sånt. Så spännande att du ska flytta utomlands. Det blir kul att följa!

  2. Wow, härligt att du ska ge dig iväg på detta äventyr. Heja heja, lev i nuet. Synd att de inte pratar franska där nere bara 😉 Bonne chance!

  3. Åh så underbart med främlings-fika! Jag tycker att det nästan är något magiskt över möten med människor som en kommer nära inpå väldigt snabbt! Älskar sånt! Och va skönt att hon bekräftade att det var lugnt med den där detaljen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen