Tankar & Funderingar

Att vara less på allting

IMG_7402

Idag har varit en sådan där dag då allt känts lite extra jobbigt. Jag borde städa, packa ner grejer i lådor, betala en räkning, svara på mail, skriva en packlista, träna, köpa en resväska, vara glad. I stället har jag ångest. Sedan ångest för att jag får ångest. För att jag inte orkar ta tag i någonting och för att jag inte vet var jag ska börja. För att jag sover dåligt och inte har någon aptit. Sedan tar alla känslor över. Är trött på att läsa om Trump överallt. Trött på alla som har en åsikt bara för att det är korrekt enligt de sociala koderna, trots att de inte vet vad de pratar om. Trött på näthat. Trött på sociala medier. Less på att inte ha någon energi och på att det blir mörkt klockan halv fem på eftermiddagen. Frustrerad över att en dansk myndighet gör så att min a-kasseersättning är försenad med tre månader. Ledsen över att jag ska bryta ihop och gråta när jag egentligen borde vara glad, positiv och förväntansfull. Less på mig själv för att jag får ångest av i-landsproblem.

Att jag dessutom är en överkänslig person hjälper inte. Jag har fått höra att jag är FÖR känslig. Som att jag borde skämmas för det och hålla tillbaka. Tänk om inte det går då? Jag påverkas så mycket av allt runtomkring, vare sig jag vill eller ej. Höga ljud, stämningar, kläder som skaver, sömnbrist, oro, brist på sol… Det är bara en fråga om att visa det eller hålla det inombords, och jag håller tillbaka ganska mycket. Biter mig i tungan, håller känslor inombords och sätter på en mask för att dölja oron. Sedan helt plötsligt så blir det för tungt att bära och den där väggen som är fastklistrad med silvertejp rasar. Då faller allt jag har byggt upp det senaste året och ett litet sår gör så mycket ondare än det ser ut att göra.

Så nu vet ni. Visst att jag ska flytta till ett exotiskt land där det är sommar nu och där jag kommer jobba med någonting roligt, men jag vill vara ärlig med sådant här. Jag misstänker nämligen att jag inte är ensam om att ibland bryta ihop och fulgråta i en halvtimme över ”allt och inget”. Fast sedan köpte jag en kebab, cyklade hem till värmen igen och såg på You’re the worst. Nu ska jag ta tag i den där städningen. First up: toaletten. Det blir inte glammigare än så.

//One of those days when you’re kind of sick of everything.

0

0 kommentarer

  • ISA

    hear you sister! får ibland sådana där less på allt ryck och då känns verkligen livet så jävla opeppigt och trist. Tror du inte det är lite för att du känner press att du ”måste” vara så peppad och glad och lycklig nu inför flytten? att du vet att du inte ”får” gnälla, då blir det ännu värre liksom.. Kram iaf! hoppas less-heten går över <3

  • teruko

    Tänker precis som kommentaren från Isa. Du känner pressen från en massa ”måsten” som till stor del mest bor i din hjärna, i varje fall vad det gäller känslokraven. Visst, du måste fixa praktiska saker och det kommer du göra. Att du känner oro är ju inte märkligt inför en helt ny situation! Tycker du är jättestark även om du inte känner så inombords. Det här med danska a-kassan låter ju obegripligt och upprörande!!! Får du muntlig kontakt med dem? En förklaring? Stor styrkekram.

  • christinestories

    Ja kanske är det så. Underliggande stress. Jag har mailat dem, ringt dem… i måndags fick jag höra att de hade intyget klart och skulle maila det till min a-kassa i Sverige, men igår hade jag fortfarande inte fått något besked. Det är frustrerande! Men löser sig säkert snart. Tack för att du bryr dig. Och hoppas att du njuter nere i värmen ordentligt 😊 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.