Fjärilar och bildgalleri

Jag har svårt för att fokusera idag. Fjärilar fladdrar omkring i min mage och för mina tankar åt ett annat håll. Det känns lite läskigt för det som händer just nu är jag inte alls van vid. Jag har flyttat till andra sidan jordklotet, sagt upp mig från jobb utan en plan B, åkt på semester ensam och ställt mig för att undervisa en klass med hormonstinna 13-åringar utan vare sig utbildning eller erfarenhet i ryggen, men just det här känns lite som att kasta sig utför ett stup och chansa på att fallskärmen fungerar. Fast ibland måste man såklart bara ta en risk. Livet blir oftast roligare så.

Eftersom att jag har ganska mycket dötid idag har jag roat mig med att kika tillbaka i bildarkivet på mobilen. Jag har sällan min vanliga kamera med mig men fotar ibland med telefonkomeran.

Det här är från en konsert jag var på för några veckor sedan. Aaron Lee Tasjan gjorde en riktigt imponerande spelning på Folk å Rock här i Malmö. Jag hade inte hört honom tidigare men gillade verkligen det jag såg och hörde. Leta upp honom på Spotify vet jag! För övrigt vill jag verkligen gå på konserter oftare. Det är så trevligt och ett riktigt lyckopiller för någon som älskar musik, som jag då vill säga.

Två bilder från två olika arbetsdagar. I förrgår var det såhär soligt och härligt när jag gick på en promenad på lunchen. Jag längtar tills den riktiga våren kommer. Den andra bilden är från idag. En av mina elever har varit på Sri Lanka med sin familj i några veckor och rest runt (jag älskar när familjer tar med sina barn på resor utanför charterbubblan!), och kom tillbaka med en present till mig och min kollega. Är litchi det nya äpplet?

En kväll när jag satt barnvakt den här lilla kråkan. Alltså hon till vänster då, inte min 32-åriga kusin. Här har föräldrarna kommit hem igen så jag slapp lägga pussel. Det är verkligen inte min favoritsyssla. Till höger ser ni ovan nämnda kråkas porträtt av mig. Visst är det likt?

På tal om teckningar. Sådant här får jag ibland. Funderar på att ge dem ett straff för att de stavat mitt namn fel. Typ, ingen chromebook-tajm på en vecka. Då lär jag aldrig mer få några teckningar med hjärtan.

För att återgå till vuxenvärlden så åt jag för några fredagar sedan den här underbara måltiden på Restaurang Möllan. Det var amazeballzzz, som ungdomarna säger. Det får nog bli en middag där igen inom en snar framtid.

När vi ändå är inne på mat så gjorde jag även en god pasta med räkor som jag bjöd syrran på. Jag fräst räkorna i olja tillsammans med sparris, och så lite vitlök och chili på det. I med crème fraîche och saffran, sedan en massa parmesan på. Så himla gott!

Finns det någon som fönar håret på sig själv som frisörerna gör? Jag gör såhär i alla fall. Fotograf: hemlig.

Ett annat tips: Baren ”Bee” på Södra Förstadsgatan upptäckte jag häromveckan. Det är egentligen en gaybar, men vad gör det. De har en riktigt mysig lokal med en avslappnad atmosfär. Jag var såklart tvungen att fota dörren när de hade satt upp en skylt på franska.

Nej nu är det dags att återgå till jobbet. Jag är i alla fall hög på både socker och koffein. Dagen till ära blev vi i personalen bjudna på hjärtformad choklad, hihi. Firar du förresten Alla Hjärtans Dag? Jag tycker mest att det blir lite krystat. Vi borde ju visa kärlek och uppskattning alla årets dagar. Fast kommer någon med en bukett rosor till mig idag så kommer den personen ändå vara min favorit resten av året.

0 reaktioner på ”Fjärilar och bildgalleri”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen