Travels

First class airspace

IMG_0200

Nu är det en månad sedan jag var iväg någonstans så jag börjar redan sakna att sitta uppe i ett flygplan och titta ut över fluffiga moln och vila ögonen på hänförande solnedgångar. Det är någonting speciellt med det. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. För mig finns det få saker som slår känslan av att vara på väg mot ett nytt äventyr. Vare sig det är ett resmål eller livsmål. Ja det var det där med att jag är en rastlös själ

Förresten, på tal om flygresor. Den här videon fick mig att skratta för jag bara älskar hur uppspelt han blir av att resa i första klass på Emirates. Det är PRECIS så jag skulle ha betett mig i en sådan situation. Jag skulle ha pillat på exakt allt och antagligen varit precis lika nöjd över den där duschen. Jag hade lätt snott med mig allt dessutom. Tofflor, duschkitet, skrivkitet, snacksen, besticken, kudden etc etc. För övrigt så måste ni kolla in Casey Neistats vloggar. Han är helt underbar!

 

Jag har aldrig rest i 1:a klass (nej för vem tusan har råd med det?) under en flygresa, men däremot har jag åkt business class en gång och det var från Kreta till Köpenhamn för många år sedan när jag flög med min familj. De hade dubbelbokat oss så vi fick plats på en annan flygning, i business class då. Det enda jag minns var att jag drack apelsinjuice ur champagneglas och att sätena var riktigt breda. Det roliga var att de endast hade fyra platser och vi var fem i vår familj så pappa, som ofta reste business i jobbet, offrade sig och satt längst ner vid toaletten.

Jag undrar vilka som faktiskt betalar för att flyga 1:a klass. Shejker och kända profiler som inte har eget privatjet kanske. Jag tycker att det är helt sjuka pengar. Den där biljetten kostar lika mycket som en vanlig årslön i ett i-land. Tänk då hur långt de pengarna hade räckt i ett utvecklingsland!

//A video showing a flight in 1st class on Emirates. I would have been just as excited on that flight because flying 1st class is probably something I will never experience. One thing is for sure. I would never pay for it myself. That price is like a normal yearly salary in Sweden!

0

0 kommentarer

 • Ellinor

  Wow! What an upgrade! Undrar just vad man ska göra för att ens komma i närheten av en liknande chans 😉 Hade lätt betalat för det om min årslön innehållet ett antal fler nollor…

 • Tess

  Efter att jag hade tagit femtusensextioelvte fotot på moln och flygplansvinge tänkte jag nästan skriva ett blogginlägg förra veckan dedikerat till all foton som jag har tagit ovan molnen genom åren. Tror att jag tar alla foton för att dokumentera hur rofyllt det är att sitta där och låta världen glida förbi nedanför. Älskar verkligen att flyga och tänker – Oavsett hur dåligt väder det än är, lyser solen alltid ovanför molnen (okej, det där låter supertöntigt) Hälsningar Tess som just i detta ögonblick sitter på sista flyget upp mot Umeå och måste nog sluta skriva nu innan jag får skäll av flygvärdinna 😉

 • Resfredag/Annika

  Haha, jag älskar den videon. De flesta jag känner som reser business class gör det via jobbet. Det skulle ALDRIG hända på mitt jobb dock, jag jobbar i helt fel bransch. Eller ja, rätt, beroende på hur man ser på det! 😊

 • Emelie

  Jag har alltid en gömt önskan om att jag ska bli uppgraderad till Business Class när jag åker med flyget till Paris. Så otippat, jag vet, men vill så gärna ha gratis mat, typ *hehe*

 • Tess

  Just ja, glömde själva kärnfrågan i inlägget – Nej, skulle aldrig betala så mycket för att sitta i första klass – Även om jag hade råd känns det ändå som att man kan lägga pengarna på vettigare saker. Samtidigt, är man Bill Gates rik kan man göra både och. Men där kommer den moraliska aspekten in för min del. Jag skulle må dåligt av att lägga så mycket pengar på en flygbiljett. Däremot har jag blivit uppgraderad till business class vid flertalet tillfällen, senast när vi flög hem från Paris. Och, det är inte alls dumt 😊

 • teruko

  Har två ljuva minnen av denna sort: Ett överbokat flyg från Chicago till Arlanda gjorde att vi blev uppgraderade till business class mes sovstol, video, champagne, tofflor, trerätters osv. Nice! Strejk på SAS från Paris gjorde att vi fick ta ett några timmar senare flyg hem. Fick middag med dryck på Charles de Gaulle, fria drinkar på flyget till Köpenhamn så småningom, ny dyr (hummer mm) måltid där, fria drinkar på anslutningsflyget till Norrköping och slutligen, som grädde på moset, fri taxi 2,5 mil hem ( i stället för den buss vi normalt tänkt ta och som inte gick så sent). Minnen att längta till…

 • christinestories

  Jag förstår precis vad du menar Tess. Jag hade nog känt samma även om jag faktiskt hade haft råd till att resa i 1a klass! Och jag tyckte inte alls att den betraktelsen var töntig. Du beskriver det så bra och jag håller med. På något vis är det kanske därför jag också älskar att flyga. Man svävar i något slags vakuum långt bort från stormar och bekymmer 😊 Nice med uppgradering dessutom! Har inte hänt mig ännu men någon gång kanske det sker 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.