Travels,  Vietnam

Dagdrömmar om Indiska Oceanen

Jag undrar om Malmö missade hösten. Eller så hände den när jag var sjuk. Oavsett så känner jag mig snuvad på de där soliga höstdagarna med cirka 14-gradig frisk luft. Det här att det just nu är omkring 7 grader, vilket ungefär samma som det brukar vara här på julafton. Det känns inte bra. Det känns inte bra alls. Ska jag inte få använda min mockajacka igen förrän i april? Måste jag börja med mössa redan i oktober? I-landsproblem, jag vet, men jag hade sett fram emot åtminstone lite höstväder.

Igår gjorde jag en smoothie med ananas, mango och kokos vilket fick mig att dagdrömma lite om dagarna på Phu Quoc under resan till Vietnam i december 2017. Där smakade all frukt ungefär som att det precis skördats och transporterats bak på en skranglig cykel av en vietnamesisk kvinna med en nón lá på huvudet och en megafon på styret. Det är mest mat, dofter (av mat mestadels) och musik som väcker minnen från resor. Som i Vietnam, med barnfamiljerna som öste ut housemusik under strandpicknicken eller doften av nudlar och stekt kött från alla gatukök. Och så den där ananassmoothien jag drack på stranden.

De där friterade vårrullarna med sweet chili sauce minns jag fortfarande smaken av. Nej, det gör jag faktiskt inte. Jag skrev bara det för att det lät bra. Men de var säkert väldigt goda.

Har jag sagt att jag älskar palmer? Jag önskar att jag hade tagit med mig palmlakanen hem till Sverige som jag köpte i Kapstaden. Jag tänker ofta på det.

Tänk att få doppa fötterna i ljummet vatten på en vit paradisstrand? Ja tack.

Jag saknar det där vietnamesiska iskaffet. Tur att det finns så många från Vietnam här i Malmö så att det faktiskt går att få tag på här med. Fördelen med att bo i Sveriges mest multikulturella stad.

Jag och syrran några timmar innan vi promenerade längs med en landsväg klockan tre på morgonen och försökte få tag på en taxi, medan vi bråkade om någonting som jag inte kommer ihåg nu. Fast vi var ju glada där i alla fall.

Skotrar överallt. Och mat. Jag älskar det där stökiga, men snart har väl Phu Quoc förvandlats till Vietnams svar på Phuket. Så om du inte varit där ännu, åk innan det blir totalt exploaterat!

Allting med kokos är gott… mmm!

Jag vet i alla fall att jag vill åka tillbaka en dag. Till dess försöker jag minnas hur det känns att stoppa fötterna i varmt havsvatten på Indiska Oceanen, men den förnimmelsen ligger djupt in i amygdalan.

PS, om du vill läsa de andra blogginläggen från Vietnam så kan du klicka -> HÄR!
(Tyvärr saknar några av de äldre inläggen bilder pga ett tekniskt fel när jag bytte portal)

Nu ska jag iväg till frisören och sedan fortsätta med jobbansökningarna innan jag möter mamma för en fredagsfika. Ha en underbar dag var du än befinner dig just nu! (på en strand kanske?)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.