Paris

Favourite places checklist

 

Om jag befann mig i Paris idag, och var ledig, så skulle jag spendera eftermiddagen på Café Jaquemart-André med en café crème och en bakelse till sällskap. Denna bilden är från mitt senaste besök men har av någon anledning inte kommit upp på bloggen ännu. Då tryckte jag i mig en fraisier au pistage tillsammans med min vän Precious. 

 

När jag åker till vissa platser så finns det några ställen jag bara måste gå till eller saker jag måste göra när jag är där. Annars känns det inte som att jag gjort det mesta av mitt besök. Lite som en tradition. Som att åka till London och gå till något hippt café och äta en avocado sandwich till frukost, eller till Stockholm och drömma om dyra men fina lampskärmar på Svenskt Tenn. Att åka till Italien utan att dricka minst två cappuccinos känns också otänkbart. I Paris är det bakelse på Café Jaquemart-André och att promenera i mitt favoritkvarter Batignolles (herregud som jag saknar det!) som gör att besöket känns komplett. När jag bodde utomlands och åkte till Sverige var det havet jag bara var tvungen att komma nära och det första jag åt och drack var en ostmacka och ett glas blåbärssoppa. Då kunde jag åka hem igen med vackra minnen, fulladdad energi och lagra det tills nästa gång jag var där.

 

Vad bara måste du göra när du återbesöker en speciell plats?

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.