Ett nytt resmål

Det började snöa som bara den igår förmiddags men sedan blev det plusgrader och nu är det bara slask överallt. Så himla tråkigt. Jag tar hellre snö mot dessa femtio nyanser av grått. Det vita landskapet lyser i alla fall upp i vintermörkret. Den där våren känns väldigt långt bort och just nu ser jag verkligen fram emot resan jag bokade för en vecka sedan. Om en dryg månad flyger jag nämligen ner till Bryssel och hälsar på en av mina bästa vänner Julia. Hon flyttade dit på obestämd framtid i höstas och bor ihop med sin belgiska pojkvän. Jag fick två dagar semester beviljade så det blir en långhelg där borta. När vi pratade i telefon för ett par veckor sedan och hon Julia-typiskt mumlade ”Jooo…” med sin norrländska klang insåg jag hur mycket jag saknar henne. Jag ska egentligen inte flyga förrän kl 15 på torsdagen men jag funderar på att ta ledigt hela dagen för att slippa stressa på morgonen.

Jag har förresten aldrig varit i Bryssel men har hört lite blandade åsikter om Belgiens huvudstad. Vissa gillar den medan andra tycker att det är en ”ful stad”. Det ska bli så kul att åka dit och umgås med Julia i några dagar, men även spännande att se en ny plats. Sedan är det ju alltid lite trevligare att åka någonstans för att hälsa på en vän. Då blir det lite mysigare och man slipper gå på de där turistnitarna när det kommer till mat- och vattenhål.

Dessa bilder är från hemresan efter min Paris-vecka i november. Det var en sådan vacker inflygning över södra Danmark och Öresund. Jag älskar att sitta där uppe bland molnen och blicka ut över de olika landskapen som vårt jordklot består av.

0 reaktioner på ”Ett nytt resmål”

  1. Minns Bryssel som ganska mysigt, i alla fall de centrala delarna! Och så kan du ju käka moules frites på något mysigt (turistglest 😉 )ställe! Bon voyage!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen