Inspiration,  Travels

Ett mysigt rum jag sov i för en vecka sedan

Jag har varit och jobbat idag, vilket kom lite spontant men det var faktiskt riktigt kul. När jag cyklade iväg i morse kände jag mig så glad och spänd på att jobba. Däremot är jag nu helt enormt trött. Det bara sköljde över mig när jag kom hem. Dessutom kunde jag inte baka det där brödet igår kväll eftersom att jag inte hade tillräckligt med mjöl så jag fick ta det idag i stället. Nu ligger två limpor och gräddas i ugnen.Just när jag tänkte ”så skönt att inte behöva göra någonting alls ikväll”, så påmindes jag om att jag ju har körsång på torsdagar. Jag missade förra veckan och gången innan dess var det uppehåll så jag vill ju inte skippa det idag direkt. 

Dessutom har jag bokat upp mig på att jobba en heldag i morgon också så jag kommer nog vara lagom pigg i morgon kväll.Det bästa hade varit att få gosa ner mig i den här mysiga sängen jag sov i på Ölme Prästgård Gästgiveri förra torsdagen och vakna upp till en stor frukostbuffé. Jag älskar personliga hotell och värdshus för det ger en så gemytlig känsla jämfört med stora hotellkomplex. Brorsan och jag sov i prästfruns rum som var så trevligt att jag lätt hade kunnat bo där i minst två nätter till.  

Någon annan än jag som älskar att läsa de där hotellpärmarna/broschyrerna som ligger framme med all information? Det gör jag på alla hotell jag bor på. Jag vet inte varför det är så underhållande egentligen? Den här var däremot inte så rolig så betyget på den blir inte mer än 2 av 5 hotellpärmar.

Jag snor alltid med mig de små flaskorna man får, särskilt när de kommer från FACE Stockholm. Hehe.


Tror ni att godiset låg kvar i skålen när vi checkade ut? Ja inte la jag det i min väska i alla fall. Kolla så fint det är? Huset byggdes 1792 och har så fina inredningsdetaljer. Kakelugnar, vackra trägolv, en flygel, antika sammetsmöbler. Det var ungefär som att befinna sig i Madickens hus. Ölme Gästgiveri ligger i Värmland nära Kristinehamn och inte så värst långt från Karlstad heller. Kanske inte så att man har vägarna förbi, men för den som bor i närheten eller ska dit på exempelvis ett bröllop kan jag varmt rekommendera det.

Att vakna utvilad och utan väckarklockan till det här liksom. Underbart!Nej nu ska jag fixa någonting litet att äta innan jag åker till kören. Jag hoppas bara att brödet är klart snart för annars blir det lite stressigt sen. Jag ser i alla fall väldigt mycket fram emot att äta nybakt bröd till frukosten i morgon.

0 kommentarer

  • ISA

    Men lägg av!! Fattar du vilket paradis det där ser ut som i tant Isas ögon?! Är det Ölme som jag känner till? fan sjukt att de har en sån där okänd pärla där! Ta mig dit, romantisk weekend?

  • christinestories

    Jag har ingen aning om det är Ölme som du känner till, haha! 😉 Ja det är riktigt fint! Du får ragga upp någon generös kille som avgudar marken där du går och överraskar dig med en romantisk weekend on the countryside!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.