Weekend

Spending my time

De senaste dagarna har det känt som att mina känslor suttit på utsidan och att tankarna snurrat runt som en tornado i mitt huvud. När det blir för många orostankar på en gång så stängs alla kreativa sidor i hjärnan och blir lite smått handlingsförlamad. Vilket lett till skrivkramp, brist på inspiration och självtvivel. Därav tystnad på bloggen under helgen. Den något intensiva veckan i Stockholm, en mild post-travel-blues (varje gång jag kommer hem till Malmö så ifrågasätter jag varför jag inte bor någon annanstans – ett väldigt destruktivt beteende) och fredagens påfrestande arbetsdag har säkerligen varit faktorer som rubbat balansen för mig. Så nu försöker jag att ta en sak i taget. Jag tror dessutom att det är viktigt för mig att vila ibland och inte rusa fram i ljusets hastighet så fort jag börjar må lite bättre. Att jobba 8 timmar med en klass 6-åringar som betedde sig som trotsiga vildar (jag överdriver inte – det var KAOS!) var kanske lite overkill. Jag skulle från början jobba till klockan 14 men när de frågade om jag kunde jobba till kl 16, så sa jag ja pga behöver pengarna. Men om det ska bli på bekostnad av mitt mentala förstånd är det inte värt det.

Kan ni föräldrar börja uppfostra era barn, please? För övrigt borde lärare få bättre betalt.

Trots en lätt känsla av ensamhet har helgen varit helt okej. Igår vaknade jag vid nio, åt frukost och såg klart en film som jag hade börjat på kvällen innan. Sedan tänkte jag vila en timme men vaknade tre timmar senare. Fick lite ångest över att ha sovit bort halva dagen så jag promenerade in till stan och hamnade på Café Dornonville där jag stannade ett tag och snackade med gänget som var där. Sedan gick jag hem igen och tänkte att ”Jo men Malmö är ju ganska fint ändå”. På kvällen bjöd min granne och hans nyinflyttade sambo – som emigrerat hit från USA – in mig på middag. Först kände jag inte alls för att vara social men det blev en riktigt trevlig kväll. Det bästa med det var att jag bara behövde kila upp en trappa när jag skulle gå hem.

Idag har jag inte gjort så mycket hittills förutom att jag lyssnat på Roxette och OSA:t på en inbjudan. Jag tänkte äta lite lunch nu och sedan gå ut en sväng. Jag tror att jag kan behöva lite frisk luft i lungorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.