Stockholm

Gamla Stan 1.0

Om jag ska jämföra Gamla Väster här i Malmö med Gamla Stan i Stockholm så vinner Gamla Stan med hästlängder. Jag hade kunnat strosa runt där flera dagar i veckan. Se hur morgondiset kastar ett milt ljus på fasaderna, titta upp på vackra hus från medeltiden och upptäcka nya, smala gränder. Jag älskar de rostfärgade stenhusen med gatulyktor i järnsmide som ser ut att ha suttit fast där sedan 1600-talet, vilka blandas upp med arkitektur från senare epoker. I söndags gick jag runt på kullerstenarna ett ganska bra tag och tog några fina bilder (för jag blev faktiskt ganska nöjd med dem). Det enda som förstörde det var alla turister. Visst ogillar vi dem? Jag är såklart ingen turist. Jag är bara en helt vanlig besökare som går runt och fotograferar minsta lilla rännsten och fönsterkarm. Skillnaden är uppenbar.

Min söndagseftermiddag blev ganska så trevlig och väldigt avslappnad. Även om jag verkligen tycker om Stockholm så uppskattar jag närheten till mina vänner här i Malmö. De flesta bor inom en radie på 10 minuters cykelväg från min lya så det är enkelt att bara droppa förbi. Kaffe hos Lucie följdes upp av ett par timmars häng hemma hos Madde och Johan, och det tog mig bara två respektive fyra minuter från a till b till c. Det är svårt att slå i Stockholm där avstånden är betydligt längre.

Det är synd bara att inte Malmö har ett Stockholm precis intill. Kan vi byta plats på Arlöv och Stockholm? Sedan kan Paris ligga där Lund är nu. Det vore ju perfekt! Three in one complete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.