C'est la vie

En spontan måndag

IMG_5349
Eftersom att jag inte har någon bild från idag fick det bli de här två som jag tog på en fiskare och en fiskebåt i Landskrona i torsdagskväll. Vackert va?
IMG_5347
Oavsett vad som händer i mitt liv, och trots svåra stunder, så ger omgivningar som det här mig sådant lugn och välbehag.

Min eftermiddag och kväll fylldes av två helt spontana möten. Först så frågade min barndomskompis Lina om inte vi skulle ses för en fika. Hon flyttade till Stockholm för några år sedan och av den anledningen så ses vi inte lika mycket som vi gjorde när vi var yngre. Nu är hon i Malmö på semester så då tyckte vi att det var på tiden. Vi växte upp på samma gata och brukade springa in till varandra titt som tätt från att vi blev vänner för sådär 27 år sedan tills jag flyttade hemifrån när jag var 19 år. Hur galet är inte det egentligen, att vi känt varandra så länge? Även om vi inte alltid umgåtts, och emellanåt inte pratat på ett år eller mer, så har vi alltid hållit kontakten. Vi vet varandras historia, känner varandras familjer och har gått genom nästan hela barndomen ihop. Det var hursomhelst en väldigt trevlig fikastund, förutom att jag fick lite panik i några minuter för att jag trodde att jag hade tappat min plånbok, men den fanns i trygga händer på det förra kaféet.

På vägen hem skrev min kompis Jocke till mig och föreslog en kvällspromenad i Bulltoftaparken, vilket jag tyckte lät som ett perfekt avslut på min måndag. Vi gick en lång runda i motionsspåret medan jag gav honom några väl valda kärleksråd. Jag är lite av en (självutnämnd) expert med det där. Förutom när det kommer till mig själv. Då är jag helt lost. I alla fall, det var riktigt skönt med en lång promenad. Det finns även ett utegym där så vi avslutade med att stå på händer och hänga i klätterställningar innan vi åkte hem igen.

Jag gillar verkligen sådana dagar. När någonting händer som inte var planerat. Samtidigt ser jag fram emot torsdag då jag bokat in en Köpenhamnsresa och ska få hänga med några av mina fd kollegor. Den där kontrasten är så härlig och passar mig perfekt.
Anyway, nu ska jag ta en dusch och äta en sen middag.

//My Monday afternoon and evening: two spontanious meetups with friends. First I had a coffee with a childhood friend who’s in town for a couple of weeks, and after that another friend asked if I wanted to go for a walk with him in one of the bigger parks here in Malmö. All together a really nice Monday. Now I’m gonna take a shower and make some dinner. The pictures are not from today because I didn’t take any. They are from Thursday when I was in Landskrona. It’s a reminder that no matter if life sometimes is rough, there are still beautiful sceneries like this that makes me feel some sort of calm and joy.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.