Travels

En glödande himmel på årets första dag

Jordens befolkning vaknar i omgångar upp till ett nytt år, ett nytt årtionde. Jag undrar hur tankarna går runtom i världen? Vilka som inte reflekterar över det alls och vilka som har huvudet fullt av förväntningar eller orostankar. De som vaknar upp med ett bultande huvud och de som studsar upp ur sängen fulla av energi. Själv känner jag mig lugn, glad, trött, hoppfull och tacksam. Andra år har jag vaknat upp den första januari med ångest i bröstet och olust i magen. Ofta med en förnimmelse av att vara ensammast och mest singel i hela världen. Men inte idag. Jag vaknade upp med lättnad i bröstet och till doften av nybryggt kaffe. Det var fint.

När jag lämnade Oslo i eftermiddags var det som om hela himlen brann. Som att Moder Jord ville säga mig något. ”Det här är DITT år, Christine. Låt inte elden inom dig slockna.”. Fast det låter mer som en replik ur en Disney-film från nittiotalet nu när jag tänker efter. Det var i alla fall en av de mest spektakulära solnedgångar jag någonsin sett. Helt klart där uppe bland Topp 5. Moder Jord tycker säkert inte att jag borde transportera mig med flygplan som färdmedel de ynka 500 kilometer mellan de två städerna, men just idag känner jag att det är ganska skönt att slippa sitta på buss och tåg i sju timmar. Dessutom älskar jag att sitta här uppe bland molnen. Blicka ut över jordklotet och filosofera. Det ger mig alltid energi och inspiration. Jag tycker att man kan se att horisonten inte är helt rak och det är lite häftigt att tänka på hur den brandgula strimma vi ser är solens reflektion på jordklotet samt hur det stannar kvar på det viset för att vi reser söderut. Kanske är det bara jag som är en nörd när det kommer till sådant men nu fick jag lust till att gå till biblioteket i morgon och läsa nyaste numret av Illustrerad Vetenskap.

Det är för övrigt mycket jag vill göra nu. Mest av allt vill jag fortsätta lära mig saker, läsa fler böcker, fortsätta att utvecklas, vara ännu mer snäll mot mig själv, ge positiv energi till de som betyder mest för mig och se nya platser. Jag får skriva mer om det (och dagarna i Oslo) sen för nu vill jag mest bara återhämta kroppen från helgens bravader. Ikväll tänker jag ligga på soffan och titta på film medan jag trycker in clementiner i munnen och (förhoppningsvis) får lite fotmassage.

Hoppas att du som läser haft en fin start på det nya året, och om du inte haft det så gör det ingenting för det är 364 dagar kvar på året. En dag av 365. C’est rien, n’est-ce pas?


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.