Q&A

En ganska vanlig lista om mig


Eftersom att det trillat in lite nytt folk här på bloggen så tänkte jag att en lista med matnyttig och oumbärlig information om yours truly kunde vara bruklig. Jag hittade den på Michaela Fornis blogg och snodde rakt av, men jag adderade några frågor

Vad heter du?

Christine heter jag såklart. Mamma ville att jag skulle ha ett namn som skulle fungera utomlands också, därför är stavningen inte speciellt svensk. Jag brukar hålla mitt efternamn utanför bloggen eftersom att jag ändå inte har några ambitioner med att bli en rikskänd influencer, men det är ganska ovanligt och påhittat av min farfars farfar.

Hur gammal är du?

Jag fyller 35 år om 10 dagar. Jag har ingenting emot att bli äldre egentligen. Efter trettio blev allting så mycket mer enkelt. Jag känner mig tryggare i mig själv och bryr mig inte längre om att vara perfekt för andras skull. Särskilt för män. Det är ganska skönt faktiskt. Någon annan 30-plussare som upplevt detta?

Var bor du?

I en lägenhet på 36 kvm i Sveriges port till kontinenten – Malmö stad. Utan sambo, ungar, katt eller råttor (förhoppningsvis!?!).

Vad köpte du senast?

Stearinljus. En av få positiva saker med vintern är att få tända ljus hemma.
Jag har även köpt en ny dunjacka från The North Face som jag är väldigt nöjd med. Den är inte så tjock men riktigt varm och skön. Dessutom hade de rabatt på Stadium för medlemmar så att den blev en tusenlapp billigare. Den hann ta slut i de flesta storlekar på sidan jag beställde från, men HÄR hittar du en länk till en annan hemsida som säljer den i både svart och khakigrönt.


Hur lång är du?

Jag har alltid varit 165 centimeter över havet men tydligen har jag krymt till 163,5 cm. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna nedgående utveckling.

Vad stod det i ditt senaste sms?

”Nostra är grymt men Geijers på lördagar har typ blivit tradition för mig…”, plus lite mer insäljande taktiksnack om ”mysigt” och ”frukostpaket”. Sådant som oftast fungerar på mig. Det var från Louise om vår kommande frukostdejt på lördag. Vi måste börja planera festen nu. Bara 8 dagar kvar!

Vad gillar du mest med dig själv?

Jag tycker om att jag har humor och att jag är bra på att bekräfta andra. Samt att jag vågar gå ur min ”comfort zone” (finns det någon bra svensk översättning till detta?), bjuda på mig själv och ta för mig i de flesta sammanhang. Jag tycker helt enkelt att jag är ganska modig och det är nog någonting att tycka om hos sig själv. Dessutom är jag snäll, omtänksam och generös mot vänner och familj.

Vad gillar du minst med dig själv?

Min kroniska tidsoptimism är inte så charmig alla gånger och varje gång jag är sen så förbannar jag mig själv för att jag aldrig kan planera min tid bättre. Att jag är självkritisk och väldigt dålig på att både komma ihåg namn och ansikten gillar jag inte heller.

Har du söndagsångest?

Nej, det har jag bara haft när jag verkligen vantrivts på ett jobb.

Vilka städer har du bott i?

Malmö, Paris och Kapstaden. Jag har även jobbat i Köpenhamn men då pendlade jag från Malmö.

Utsikt över Kapstaden från Lion’s Head. Här hade vi precis hikeat upp för berget som ligger mitt i stan. Fia (i mitten) lärde jag känna via en Facebook-grupp för svenskar i Kapstaden.


Vad gör du varje dag?

Duschar en halv minut i kallt vatten
Kollar väderappen minst fem gånger (detta gör jag verkligen VARJE dag)
Dricker varmt vatten med citron (nästan alla dagar i alla fall)
Äter frukost (den enda måltiden jag aldrig hoppar över)
Läser innan jag släcker somnar
Tar min medicin
Torkar av diskbänken för jag hatar smulor
Lyssnar på musik
Vädrar lägenheten

Låt på huvudet just nu?

Jag har alltid olika låtar på huvudet men just nu älskar jag verkligen låten Falling like the stars med James Arthur. Den är så mysig.

Är du en ringare eller smsare?

Jag är född på 80-talet så med andra ord är jag mer av en ringare än sms:are. Har fått för mig att det är en generationsfråga och att det mest är ungdomar som är födda från början av 90-talet och framåt som är ängsliga sms:are och har en rädsla för mänsklig röstkontakt. Fast jag kanske har fel?

När går du och lägger dig?

Jag försöker lägga mig senast kl 23 men det blir inte alltid så. Ni vet, livet kommer emellan.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?

Ibland tar jag en Berocca-tablett (jag älskar att de har tabletter man kan svälja på apoteken i Frankrike, så jag köper alltid med mig några paket) om jag känner mig extra trött, är sjuk eller vet att jag inte ätit tillräckligt vitaminrik mat, och på vintern brukar jag ta D-vitamin. Ärligt talat så förstår jag inte hur folk kan vara så lättlurade att de tror på allt skit som hälsoföretag lurar i dem. Om du äter en balanserad kost och inte är vegan, vegetarian eller gravid så behöver du inte käka femtioelva kosttillskott.

Vad läste du för språk i gymnasiet?

Jag läste spanska en termin men gillade inte språket så jag slutade. Förutom det läste jag inga språk förutom engelska, såklart, utan tog i stället en fotokurs. Såhär i efterhand ångrar jag det inte för jag lärde mig ju ändå franska sen. Jag gick estetisk linje med inriktning teater så vi hade många kreativa kurser att välja mellan.

Ett axplock av fotona jag framkallade i skolans mörkerrum. Jag älskade att leka med kontraster och exponering. Den där papperskorg-bilden är nog den bästa av alla. Vilket djup, vilken känsla. Christine 17 år skymtar där i högen också.


Vad har du för ringsignal på telefonen?

Någon som följde med mobilen, men oftast har jag den på ljudlöst. Om det inte är så att jag väntar samtal. Det är ju ändå aldrig någon som ringer, förutom mamma och telefonförsäljare. Alla andra vill sms:a.

”Go to”-mat som alltid är gott?

Det ändras ofta för mig. Jag är en periodare så jag brukar fastna för något och sedan äter jag det tills jag mår illa bara av tanken på den rätten. Ett tag åt jag falafel flera dagar i veckan och sedan tortellini från Garant med pesto, mozzarella och körsbärstomater. Andra gånger omelett fylld med tomat, mozzarella och bladspenat. Fast det som alltid är gott är nog mozzarella. Det tröttnar jag aldrig på.

Hur uppvaktar man dig?

Med något ätbart, en intensiv blick, fluffigt hår (älskar killar med tjockt, fluffigt hår), intelligens och humor.

Vad gör du ikväll?

Jag ska iväg och klättra på en sådan där klättervägg i eftermiddag, vilket ska bli riktigt kul! Efter det blir det matlagning hos mig och kanske en film.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.